Belgische firma verscheept hoogste tanks ooit in één stuk getransporteerd

28/11/2008 17:20

Geldof Metaalconstructie nv

Harelbeke/Willebroek, vrijdag 28 november 2008 - Geldof Metaalconstructie nv uit Harelbeke, maakt zich op voor een uniek transport. Acht tanks van elk 30 m hoog worden uit de bedrijfsateliers van zusterfirma G&G International in Willebroek gerold en van daaruit verscheept naar het Nederlandse Vlaardingen bij Rotterdam. Dat zijn de hoogste shop-built tanks ooit getransporteerd in één deel.

"Deze werkwijze is heel bijzonder", zegt Xavier Mestdag, transportingenieur bij Geldof. "Normaal worden de tanks ter plekke aan elkaar gelast. Maar doordat er op de nieuwe locatie niet genoeg werkruimte is, waren we genoodzaakt om de tanks in onze ateliers te assembleren. Voor ons is dat geen enkel probleem en voor de klant betekent dit tijdswinst. Op deze manier konden we op het zelfde moment in Vlaardingen de fundamenten leggen en in Willebroek de tanks bouwen."

Unicum voor België

Elke tank is gemaakt van 100 ton staal en heeft een diameter van 12,5m. "Op zich is dit transport geen wereldrecord," verklaart Mestdag, "maar de gigantische hoogte zorgt wel dat dit een unicum is voor een Belgische firma. En we vervoeren er ook niet eentje, maar acht in één keer!"

De ijzeren gevaartes worden met speciale modulaire transportwagens vanuit de ateliers van G&G naar het kanaal van Willebroek vervoerd. Van hieruit gaan ze met het ponton richting Schelde om zo via Zeeland hun eindbestemming te bereiken. Vanaf woensdag 3 december 2008 zullen de 8 Belgische tanks de skyline van Vlaardingen hertekenen.

De tanks zijn bestemd voor de nieuwe opslagterminal van Vopak, de wereldmarktleider op het gebied van onafhankelijke stockage van olieproducten, chemicaliën of vloeibaar gemaakte gassen. De hoge tanks zullen gebruikt worden voor de opslag van biobrandstof.

Meer informatie over Geldof of zusterfirma G&G, vindt men op de website www.geldof.be of www.ggi.be

Andere nuttige adressen: www.vopak.nl.

Wenst u meer info ?

Geldof Metaalconstructie - Marketing Department

Eva Verhamme - 056/73.21.15 - eva.verhamme@geldof.be

Geldof metaalconstructie nv

Geldof Metaalconstructie nv werd opgericht in 1969. Het bedrijf is gevestigd in Harelbeke, België, nabij de stad Kortrijk en langs de Leie.

Geldof is een wereldwijde leverancier van industriële componenten en turnkey-projecten voor de opslag, verhandeling en verwerking van vaste materialen, vloeistoffen en gassen. Geldof biedt eigentijdse oplossingen aan voor de opslag en verhandeling van bulkgoederen: silo's, opslagbunkers, transportsystemen (band- en kettingtransporteurs, elevatoren), lostrechters, stackers, los- en beladingsinstallaties enz. Daarnaast is Geldof ook gespecialiseerd in de bouw van opslagtanks en drukvaten.

Bij het aanleveren van totaaloplossingen denkt Geldof met zijn klanten om hun strategieën in Europa of andere delen van de wereld te verwezenlijken.Bij Geldof vormt staal de basis van elke realisatie. Gesteund door een geïntegreerd projectmanagement, business development en een efficiënt productie-apparaat bouwt men vanuit deze basis, telkens opnieuw, een kwaliteitsvol en duurzaam project op.

Geldof bedient een brede waaier van sectoren: olie-, gas- en energie-industrie, chemie, biochemie en petrochemie, metaalbewerking, mijnbouw, bulkvoedingssector,- Hierbij handelt Geldof zowel rechtstreeks met de eindklanten als via studiebureaus.

Geldof heeft de visie om voor al zijn bestaande en potentiële klanten de 'eerste keuze' te zijn. Deze ambitieuze norm hanteren ze ook voor hun human resources en naar hun stakeholders toe.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel