AutoRai

SEAT officieel sponsor van RIB Rally 2008 â The Caribbean Edition!

(8/27/2008)
Van zaterdag 29 november tot en met zaterdag 6 december wordt in de âDutch Caribbeanâ rond de eilanden Bonaire en Curaçao de OffShore RIB Rally 785 georganiseerd, een ongekend spectaculaire en spannende rally op zee voor supersnelle RIB-boten (Rigid Inflatable Boats).

Het sportevenement is een combinatie van zeeracen op hoge snelheid met RIBs, SuperJet Racing en andere endurance sporten als lopen, zwemmen, klimmen en kayakking. SEAT heeft zich opgeworpen als officieel sponsor van deze spectaculaire rally en tijdens Bavaria City Racing werd de sponsorovereenkomst officieel bekrachtigd door Menno van de Gronden van SEAT-importeur Pon Car en Sijbrand Booij van OffShore RIB Rally 785. In het kader van de samenwerking zal SEAT onder meer zorgdragen voor de autoâs van de organisatie en het vervoer van de gasten.

Tijdens de Nederlandse voorrondes op All Sports Resort Maurik nabij Tiel, streden potentiële deelnemers voor een plaats in de finale op Texel. De winnaars zullen vervolgens in de Caribbean aanmonsteren aan boord van de Editie NL RIB, met aan het âroerâ SEAT WTCC-coureur Tom Coronel. Op de selectiedagen, zaterdag 9 en 23 augustus 2008, werd door 239 personen gestreden om een plek aan boord van het All Sports Resort Maurik selectieteam, dat onder leiding van Tom Coronel mee gaat doen aan de RIB Rally 2008 - The Caribbean Edition!

SEAT als actieve sponsor
SEAT is overtuigd van de grote aantrekkingskracht van jonge en spectaculaire motorsportevenementen. Daarom is het Spaanse merk met de SEAT Leon actief in het World Touring Car Championship, het jongste FIA wereldkampioenschap waar close racing door âs werelds beste coureurs garant staat voor spektakel. Daarnaast is SEAT partner van de Red Bull Air Race, het evenement dat zich in slechts enkele jaren tijd heeft ontwikkeld tot de nieuwste en grootste racecompetitie in de lucht. Sinds vorig jaar is SEAT tevens sponsor van de RIB Rally, een sensationele nieuwe endurance botenrally op de open zee. Of het nu gaat om competitie op het asfalt, in de lucht of op het water, stuk voor stuk zijn het evenementen die gemeenschappelijke elementen hebben met de merkwaarden van SEAT: Jong, Sportief en Vernieuwend. Oftewel dé ingrediënten voor âAuto Emocionâ.

SEATâs betrokkenheid bij deze motorsportevenementen is zichtbaar via sterke branding en mediapresentatie. Maar bovenal wil SEAT een bijdrage leveren aan het verder helpen ontwikkelen en groeien van deze evenementen: door innovatieve promotie en publiciteit, door enthousiaste ondersteuning van de SEAT-dealers en via de SEAT shuttle service, waardoor coureurs, teams en gasten tijdens de evenementen gegarandeerd op tijd op de juiste bestemming zijn. Daarnaast zorgen de Club SEAT privileges er natuurlijk voor dat leden van Club SEAT de evenementen altijd op de beste manier beleven.