Gemeente Zwolle

Inspiratiedagen

Op zaterdag 29 november en 13 december vinden twee inspiratiedagen plaats. Het beloven twee sprankelende, actieve maar vooral ook leuke dagen te worden. Tijdens de inspiratiedagen gaan alle aanwezigen samen aan de slag. Welke beelden leven er nu van de Bagijneweide (positief en negatief)? Wat voor droombeelden voor de toekomst heeft u? Durf te denken, te dromen en te fantaseren!

Thema's

Verschillende thema's worden onder de loep genomen:
* De betekenis van de Bagijneweide voor de stad
* Welke mix van voorzieningen zou er moeten zijn?
* Cultuurhistorische aspecten van de Bagijneweide
* Openbare ruimte

* Bereikbaarheid en ontsluiting

* Voor wie is de Bagijneweide in de toekomst bedoeld?

Per thema worden de belangrijkste uitgangspunten bepaald. Aan de hand van de gekozen uitgangspunten wordt toegewerkt naar een aantal ontwikkelingsrichtingen. Uiteindelijk wordt op basis hiervan één (of een aantal) visie(s) op de Bagijneweide geformuleerd.

Na vaststelling door het gemeentebestuur vormen deze visie(s) de basis voor een latere uitwerking in een Programma van Eisen. Dit gebeurt in de tweede fase van het project Herontwikkeling Bagijneweide, in het voorjaar van 2009.

Op de inspiratiedagen zijn deskundigen aanwezig om te faciliteren en te ondersteunen. Doet u ook mee met de inspiratiedagen? Met het reactieformulier kunt u zich nu al opgeven.