Speciale voorstelling Floddertje voor dove en slechthorende kinderen

18/11/2008 15:41

Jaques Senf Theaterpartners BV

PERSBERICHT

Amsterdam, 17 november 2008

Speciale voorstelling Floddertje voor dove en slechthorende kinderen

en uitreiking Cd-rom Floddertje met gebarentaal

Op zaterdag 29 november aanstaande wordt om 12.00 uur een speciale voorstelling van de muzikale familievoorstelling Floddertje naar het boek van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp gespeeld voor dove en slechthorende kinderen in De Meervaart, Amsterdam. Deze voorstelling wordt door de Fiep Westendorp Foundation gratis aan dove en slechthorende kinderen uit heel Nederland aangeboden. Twee tolken zullen tijdens de voorstelling de tekst in gebarentaal uitbeelden. Aansluitend aan de voorstelling zal mevrouw Hedy D'Ancona, voorzitter van de Fiep Westendorp Foundation, het eerste exemplaar van de nieuwe cd-rom Spelen met Floddertje uitreiken aan de heer Benny Elferink, voorzitter van Dovenschap, de organisatie voor en door doven.

Fiep Westendorp Foundation

De Fiep Westendorp Foundation (FWF) heeft als voornaamste doel vreugde te brengen in het leven van vooral die kinderen, die daarvan wel iets extra's kunnen gebruiken. Daarmee vervult zij een belangrijke wens van de illustratrice. De FWF wil dat vooral doen door gebruik te maken van de illustraties van Fiep Westendorp. Daarnaast ondersteunt de FWF onder andere projecten en initiatieven gericht op de kunstzinnige ontwikkeling van kinderen. Een van de nieuwste projecten van de Foundation is de cd-rom Spelen met Floddertje, waarop verhalen en spelletjes van Floddertje ondertiteld zijn in gebarentaal. Het eerste exemplaar van deze cd-rom wordt na afloop van de voorstelling uitgereikt en alle aanwezige kinderen krijgen de cd-rom gratis mee naar huis. De Foundation verspreidt in totaal 6000 gratis exemplaren van deze cd-rom.

Floddertje, de muzikale familievoorstelling

"Er was eens een meisje dat Floddertje heette, omdat ze altijd vuil was en altijd vol met vlekken zat. Behalve als ze pas in bad was geweest. Maar nooit kon ze langer dan een half uur schoon blijven." Annie M.G. Schmidt schreef een aantal komische, tegendraadse verhaaltjes waarin Floddertje doldwaze avonturen beleeft met haar hondje Smeerkees. Decor en kostuums zijn gemaakt naar de illustraties van Fiep Westendorp. Deze verhaaltjes zijn nu te zien in een muzikale familievoorstelling in regie van Wil van der Meer voor iedereen vanaf drie jaar. Floddertje speelt nog tot februari 2009 in theaters door het hele land.

Belangeloos

Producent Theater Familie, acteurs en technici van de muzikale familievoorstelling Floddertje, maken de extra voorstelling op 29 november belangeloos mogelijk en De Meervaart stelt haar zaal kosteloos ter beschikking om meer dan 500 dove en slechthorende kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen! De Fiep Westendorp Foundation neemt de overige kosten voor haar rekening.

Laatste kaarten

Dove en slechthorende kinderen zijn van harte welkom bij deze bijzondere voorstelling. Plaatsbewijzen kunnen verkregen worden via de website van 1-2 communicate www.1-2-communicate.com

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.floddertje.nl


Noot voor de redactie: