CWI organiseert beurs over zelfstandig ondernemen in Europa

20/11/2008 13:01

Centrum voor Werk en Inkomen

Het Centrum voor Werk en Inkomen organiseert op zaterdag 29 november in de Jaarbeurs Utrecht de Landelijke Startersdag Buitenland. De dag is speciaal gericht op het starten van een onderneming in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zweden en Noorwegen. Het is voor het eerst dat CWI een beurs organiseert om geïnteresseerden te informeren over het starten als zelfstandige in Europa.

Het aantal Nederlanders dat een eigen bedrijf begint, neemt de laatste jaren fors toe. Op de Landelijke Startersdag Buitenland kunnen startende ondernemers met buitenlandplannen terecht voor gerichte informatie en advies. Men kan onder meer deelnemen aan landenworkshops, verzorgd door buitenlandse vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel, EURES-adviseurs en gastsprekers.

De organisatie van de Landelijke Startersdag Buitenland is in handen van EURES, het onderdeel van CWI dat zich bezighoudt met Europese bemiddeling. EURES is een samenwerkingsnetwerk van de Europese Commissie, de openbare arbeidsbureau's van de EER (Europese Economische Ruimte) en partnerorganisaties. EURES heeft een netwerk van meer dan zevenhonderd EURES-adviseurs in heel Europa.

De Startersdag Buitenland vindt plaats op 29 november 2008 van 10.00 tot 16.00 uur in het Beatrixgebouw in de Jaarbeurs Utrecht. De toegang is gratis. Aanmelding vooraf is verplicht en is mogelijk tot en met 27 november via www.werk.nl.





http://www.werk.nl

http://www.cwinet.nl