Gemeente Ede

nummer 227/ Ede, 25-11-08

Startbijeenkomst werkgroepen beheerplan bossen

Op zaterdag 29 november vindt van 14.00 uur tot 16.00 uur in de kerk van s Heerenloo aan de Otterloseweg een startbijeenkomst over het bosbeheerplan van de gemeente Ede plaats. Zes werkgroepen komen daar bijeen om onder professionele leiding een bijdrage te leveren aan de totstandkoming van dit beheerplan.

Het oude beheerplan is 12 jaar geleden opgesteld en aan vervanging toe. De gemeente Ede werkt daarom aan een nieuw beheerplan voor de Edese bossen. Het gaat daarbij niet alleen om het op papier zetten van wat er allemaal moet gebeuren en hoe. Het is ook een intensief proces van samenwerking binnen de gemeente met betrokken organisaties en met burgers, dat ongeveer een jaar gaat duren.

Eerdere bijeenkomsten
De gemeente heeft afgelopen weken zes brainstormavonden georganiseerd waarbij burgers en vertegenwoordigers van Edese belangengroeperingen werden uitgenodigd om met ideeën voor het beheer van de bossen te komen. Op die avonden zijn per deelgebied mensen gevraagd om zitting te nemen in zes werkgroepjes en input te leveren voor het beheerplan. Tijdens de startbijeenkomst op zaterdag 29 november zullen de werkgroepen aan elkaar worden voorgesteld en zal de werkwijze gezamenlijk bepaald worden. Wethouder Dekker verzorgt de aftrap voor deze middag. Na deze bijeenkomst komen de verschillende deelwerkgroepen ongeveer nog vijf keer bij elkaar om input te leveren voor het beheerplan en eventueel een thema verder uit te diepen. Volgens planning moet het beheerplan juni 2009 klaar zijn.
---