Waterschap Aa en Maas

uitslag verkiezingen Aa en Maas

Zaterdag 29 november voorlopige uitslag verkiezingen Aa en Maas

Op 25 november maakte de Unie van Waterschappen bekend dat de voorlopige uitslag van de verkiezingen uitgesteld moet worden, aangezien het bedrijf dat voor het tellen van de stemmen is ingehuurd, niet aan zijn contractuele verplichtingen kan voldoen. Ook waterschap Aa en Maas moet noodgedwongen de voorlopige uitslag van de verkiezingen uitstellen. Dit betekent dat Waterschap Aa en Maas op vrijdag 28 november om 16.00 uur de opkomst en de geldigheid van de stemmen bekend zal maken. Op zaterdag 29 november om 16.00 uur komt het stembureau bij elkaar om de uitslag per lijst bekend te maken.

Op 25 november maakte de Unie van Waterschappen bekend dat de voorlopige uitslag van de verkiezingen uitgesteld moet worden, aangezien het bedrijf dat voor het tellen van de stemmen is ingehuurd, niet aan zijn contractuele verplichtingen kan voldoen. De oorspronkelijke zittingen van het stembureau op 26 en 27 november gaan formeel door, maar zullen meteen verdaagd worden. De nieuw ingeplande zittingen vinden plaats op vrijdag 28 november om 16.00 uur, waarbij de opkomst en het aantal ongeldige stemmen bekend zal worden gemaakt, en op zaterdag 29 november om 16.00 uur waarbij de uitslag per lijst bekend wordt gemaakt.

Beide zittingen zijn openbaar. Voor deze openbare bijeenkomsten zijn ook de kandidaten van de diverse partijen/belangengroeperingen uitgenodigd. De definitieve bekendmaking vindt volgens planning op 2 december plaats. Dan houdt het stembureau opnieuw een openbare zitting. Het nieuwe bestuur wordt op 8 januari 2009 geïnstalleerd.