Saxion Hogescholen
BR>

wo 26 november 2008

Saxion Open Dag in Enschede

Op zaterdag 29 november vindt de eerste open dag van het nieuwe schooljaar plaats bij Saxion, locatie Enschede van 10.00 tot 14.00 uur. Onder de naam `Saxion Open' kunnen bezoekers terecht voor alle opleidingen van Saxion. Docenten en studenten zijn aanwezig om informatie te verstrekken. Een week later, op zaterdag 6 december, presenteren de Saxion-opleidingen zich in Deventer.

Op de informatiemarkt wordt informatie gegeven over alle opleidingen van Saxion, aansluiting voortgezet onderwijs, studiebelasting, studieoriëntatie, kamers huren in Enschede, de financiële kant van studeren en Saxion als werkgever. Twijfelaars kunnen een studiekeuzetest maken.

Tijdens de open dag vinden ook weer speciale voorlichtingsrondes plaats voor ouders van aankomende studenten onder de noemer `Uw kind in het HBO' om 11.00 en 12.00 uur. Tevens is het voor aankomend studenten en hun ouders mogelijk om met verschillende groepen uit de bouwsector in gesprek te raken. Om 11.30 uur wordt er een debat gehouden tussen studenten, vertegenwoordigers en verschillende groepen uit de bouw over de aantrekkelijkheid van de bouwsector.

Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de open dag ter plekke voor een opleiding van Saxion aanmelden. Men dient dan een geldig legitimatiebewijs (paspoort of ID-kaart, géén rijbewijs) mee te nemen. Aanmelden is mogelijk bij de Studentenbalie van Saxion, waar een medewerker van Studentregistratie verder zal helpen.

Er is op verschillende trajecten in Twente zaterdag geen treinverkeer mogelijk. Saxion zet daarom eigen bussen in die vanaf acht standplaatsen in de regio elk uur op en neer rijden. Kijk voor meer informatie hierover op saxion.nl.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Admiraal van de dienst Interne en Externe Betrekkingen van Saxion, telefoon 053
- 487 16 35 of kijk voor meer informatie over de open dag hier.