Bijzonder herdenkingsbos groeit

27/11/2008 15:50

KWF Kankerbestrijding

1400 bomen erbij tijdens "Bomen voor het leven-dag"

Amsterdam/Dronten, 27 november 2008 - Op zaterdag 29 november vindt in het Koningin Wilhelminabos in Dronten de negende "Bomen voor het leven-dag" plaats. Op deze dag planten ruim 4.500 nabestaanden in het herdenkingsbos 1.400 bomen ter nagedachtenis aan overleden kankerpatiënten die hen dierbaar zijn. Het herdenkingsbos voorziet nog steeds in een grote behoefte; dit jaar wordt de 16.000ste boom geplant.

De Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer hebben het Koningin Wilhelminabos in 1999 aan KWF Kankerbestrijding geschonken ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan. In december 2000 is een start gemaakt met de aanplant van het bos.

Nabestaanden van overleden kankerpatiënten kunnen op glaspanelen op een gedenkplek in het bos de namen van hun dierbaren laten aanbrengen. Elke naam is een klein monument voor iemand die een de strijd tegen kanker heeft verloren. Namen die de herinnering levend houden. Voor het bij laten schrijven van een naam op de glaspanelen wordt een vergoeding van 50 Euro gevraagd. Van dit bedrag schenkt de Stichting Nationale Boomfeestdag 11,50 Euro aan KWF Kankerbestrijding voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Na de onthulling van de glaspanelen is er de gelegenheid om een boom te planten, waarmee het leven symbolisch wordt doorgegeven.

Programma 29 november 2009


- Muzikale ontvangst door koor 'Zingen voor je leven', een koor van (ex-)kankerpatiënten


- Welkomstwoord:

o Floris van Overveld, hoofd Programma Vrijwilligers KWF Kankerbestrijding

o Kike Lagewaard, voorzitter Maatschappelijke raad KWF Kankerbestrijding

o Peter Derksen, directeur Stichting Nationale Boomfeestdag


- Lied Peter Derksen


- Bijdragen van nabestaanden


- Koor 'Zingen voor je leven'


- Kinderen laten ballonnen op


- 1 minuut stilte


- Onthulling van de glaspanelen


- Planten van de bomen

De herdenkingsceremonie duurt ongeveer twintig minuten en wordt drie keer gehouden: om 10.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur.








KWF Kankerbestrijding