Hulpverleningsdienst Groningen


Wegens succes krijgt de Tour of Love in 2009 een vervolg Gepubliceerd: 27 november 2008, 16:30
Spetterende afsluiting 2008 in Stadskanaal

Relaties, geweld, loverboys en seksualiteit. Dit zijn thema's die op zaterdag 29 november centraal staan tijdens een spetterende Tour of Love-manifestatie bij jongerencentrum `De Kwinne' in Stadskanaal. De manifestatie is het officiële sluitstuk van de Tour of Love 2008, die sinds het begin van dit jaar door de provincie trekt. De tour is een initiatief van het CMO (Provinciaal Centrum voor Maatschappelijke ontwikkeling) en de GGD Groningen. Gedeputeerde van de provincie, Pim de Bruijne, opent zaterdag officieel de manifestatie. De Tour of Love is mogelijk gemaakt met financiering van de provincie Groningen en de GGD Groningen.

Tijdens de slotmanifestatie worden voor jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 23 jaar diverse workshops georganiseerd, zoals Krumping, Kickboxen, Graffiti, Rap en film maken. 's Avond vanaf 21.00 uur is er in Stap-O-Theek FOX een feestavond. Om 22.00 uur bezetten US, DJ Molina en Darryl en Sjaak het podium met een spetterend optreden. Het feest gaat tot middernacht door. Alcohol en drugs zijn tijdens het feest niet toegestaan.

Relaties, huiselijk en seksueel geweld en seksualiteit zijn de centrale thema's op zaterdag 29 november. Daarbij kunnen ook thema's als loverboys en veilig vrijen aan de orde komen. Tijdens de workshops, die 's middags in twee ronden worden gegeven, komen de positieve en negatieve kanten van relaties en seksualiteit aan bod. Het doel is om jongeren hiervan bewust te maken.

Tijdens de Tour of Love bezoekt een door jongeren gepimpte bus scholen en jongerencentra in de provincie Groningen om huiselijk en relationeel geweld en seksualiteit bespreekbaar te maken onder jongeren. Op 29 november zal de Tour of Love-bus op het plein voor 'De Kwinne' staan aan de Luxemburglaan in Stadskanaal. Jongeren kunnen hier de bus bezoeken. De start van de manifestatie is om 13.30 uur in het jongerencentrum.