Alistair Frost wint Rijksakademie Uriot prijs 2008

27/11/2008 16:44

Rijksacademie van Beeldende Kunsten
Vanmiddag reikte Janwillem Schrofer de Uriot prijs uit aan Alistair Frost

(1981, Groot-Brittannië). De jury kende een prijs toe omdat in zijn werk op een overtuigende manier een specifieke leefwereld getoond wordt. Alistair Frost startte dit jaar zijn residency aan de Rijksakademie. Zijn werk is met dat van alle kunstenaars die dit jaar aan de Rijksakademie werken te zien tijdens de RijksakademieOPEN 2008.

URIOT PRIJS

De 'Stichting Kunstprijs Willem F.C. Uri(oo)t' werd in 1957 in het leven geroepen. Met toekenning van de prijs krijgen de kunstenaars de mogelijkheid hun werk te documenteren en te publiceren in de vorm van een boek, cd-rom, video of andere wijze in oplage. De publicatie wordt in nauwe samenwerking met de kunstenaar door de Rijksakademie uitgegeven.

JURY 2008

De jury bestaat dit jaar uit:


- Stéphane Calais, kunstenaar (FR, Parijs)


- Banu Cennetoglu, kunstenaar (TR, Istanbul)


- Helen Legg, curator Ikon Gallery (GB, Londen)

RijksakademieOPEN 2008

De Rijksakademie Residency in Amsterdam is een internationale onderzoeks- en productieplaats voor talentvolle professionele kunstenaars uit de hele wereld. Ook organiseert de Rijksakademie de Prix de Rome, beheert zij historische en hedendaagse collecties en maakt deze toegankelijk door publicaties en presentaties via het RijksakademiePORTAAL.

Er zijn zo'n vijftig ateliers waar resident artists twee jaar lang werken aan onderzoek, experiment, projecten en productie. Naast uitgebreide technische faciliteiten zijn er ook een bibliotheek, kunstenaarsdocumentatie en kunstcollecties (Expertisecentrum).

RijksakademieOPEN geeft niet alleen een beeld van wat zich in de ateliers afspeelt, het is ook een van de zeldzame gelegenheden om het gebouw te bezoeken en kennis te maken met dit internationale kunstenaarsplatform.

RijksakademieOPEN 2008

ZATERDAG 29 EN ZONDAG 30 NOVEMBER

VAN 11 TOT 19 UUR

Sarphatistraat 470 - 1018 GW Amsterdam

Tel.: 020 - 5270.300 / Fax: 020 - 5270.301

www.rijksakademieopen.nl

pers@rijksakademie.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.rijksakademieopen.nl