Gemeente Dordrecht

Gratis openbaar vervoer in feestmaand

Reizigers kunnen de komende weekeinden regelmatig gratis gebruik maken van de bussen en treinen van Arriva in de Drechtsteden. Op zaterdag 29 november, 13 en 20 december is het busvervoer van Arriva in de Drechtsteden gratis. Deze dagen is ook het treinvervoer op de Merwede-Lingelijn tussen Geldermalsen en Dordrecht gratis. Ook kunt u gratis op de waterbus stappen op de driehoek Papendrecht-Zwijndrecht-Dordrecht.

U kunt nog vaker gratis gebruik maken van het stadsvervoer in Dordrecht, want dat is ook gratis op de koopzondagen 30 november, 14 en 21 december, maar ook op zaterdag 6 december. Ook deze dagen kunt u gratis op de waterbus stappen op de driehoek Papendrecht-Zwijndrecht-Dordrecht.

De gemeente Dordrecht en provincie Zuid-Holland nemen de kosten voor dit gratis vervoer voor hun rekening om mensen zo te stimuleren om vaker gebruik te maken van het openbaar vervoer en de auto te laten staan. Met het gratis openbaar vervoer is de binnenstad voor zowel de eigen inwoners als bezoekers op een aantrekkelijke manier te bereiken.

Datum 28 november 2008