Politie Groningen

Uitzending Opsporing Noord zaterdag 29 november

Provincie Groningen, 28-11-2008 o In de uitzending van het tv-programma Opsporing Noord van RTV Noord wordt zaterdag 29 november onder meer aandacht besteed aan de poging tot een gewapende overval op de Milo in de Engelstilstraat in Winschoten.

Op zaterdag 1 november rond 11.30 uur werd een medewerker door een gemaskerde man bedreigd met een mes. Er ontstond een worsteling tussen beiden waarna de overvaller vluchtte in de richting van de Mauritsstraat naar de Nassaustraat in Winschoten. Hij liet de medewerkster gewond achter. De overvaller had een getinte huidskleur en droeg een witte jas met donkere strepen. Hij is ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een donkerkleurige broek en een zwarte sjaal of doek om zijn hoofd.

Een aantal andere zaken van de komende uitzending op een rijtje: Op donderdag 23 oktober, s nachts tussen 00.00 uur en 00.30 uur werd een prostituee aan de Nieuwstad in Groningen beroofd en zwaar mishandeld. De dader is een jonge man van ongeveer 20 jaar. Hij is tussen de 1.55 en 1.60 meter. Het gaat om een licht getinte man met een gladde gave huid. Hij had een beginnend baardje. Hij droeg een grijs baseball petje en een grijsachtig trainingsjack. Tevens worden er beelden getoond van twee mannen die in een parkeergarage in het centrum van Groningen iemand proberen te beroven. Dit gebeurde in de vroege ochtend van zaterdag 2 november. Opsporing Noord is te zien op zaterdag 29 november vanaf omstreeks 18.25 uur op RTV Noord. Het programma wordt ieder uur herhaald.