Gemeente Scheemda


WINNEN LEERLINGEN DOLLARD COLLEGE DANCE4LIFE?
dollardcollege.JPG

Locatie Dollardcollge Scheemda in spanning

Is drie keer scheepsrecht? De leerlingen van het Dollard College uit Scheemda hopen dat van harte. Twee keer achtereen hebben zij het meeste geld opgebracht voor Dance4life. Lukt hen dat ook voor de derde keer? De huidige stand is ruim 14.000 euro. Zaterdag 29 november horen zij in Utrecht of ze zich winnaar mogen noemen.

Sinds september hebben de leerlingen verschillende acties op touw gezet om geld in te zamelen voor de bestrijding van hiv en aids. Zo leverde de ballonnenactie aardig wat geld op. De verste ballon belandde in Zweden, zo'n 1300 km verderop. De bekende kunstschilder Maya Wildevuur heeft belangeloos het kunstwerk `kussende meisjes' ter beschikking gesteld, dat samen met kunstwerken van docenten geveild is. Het kunstwerk is door de gemeente Scheemda aangekocht samen met een schilderij van docent Henk Niessen en officieel aan de gemeente overhandigd tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag. "De leerlingen zijn behoorlijk inventief", vertelt organisator Henk Niessen. "Ze verzinnen van alles om aan geld te komen. Ze bakken én verkopen broodjes en appelflappen. Bij de supermarkt vragen ze klanten om statiegeldbonnetjes. Ze gaan auto's wassen, appelmoes verkopen en ga zo maar door. Alles voor de goede doelen van Dance4Life."

Klap op de vuurpijl was de Alpaca poepstoepactie, waarvoor een NOS-filmploeg naar Scheemda kwam.

Ook bedrijven sponsoren de actie. Zo levert Connection gratis bussen om leerlingen naar de slotmanifestatie te vervoeren. De firma Bastiaannet, leverancier van relatiegeschenken van de school, sponsorde de actie met Dance4life T-shirts. Deze werden voor 10 euro verkocht en leverde uiteindelijk een leuk bedrag op.

Zaterdag 29 november om 12.00 uur vertrekken de leerlingen in bussen vanaf de school aan de Kanaalweg 4 in Scheemda naar de Jaarbeurs in Utrecht. Dan horen zij of drie keer inderdaad scheepsrecht is.