TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 28-11-2008

Radio

TROS KAMERBREED

Uitzending zaterdag 29 november
Radio 1 - 11.04 uur

ONDERWERPEN TROS KAMERBREED ZATERDAG 29 NOVEMBER

Te gast is Bernard Wientjes, voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO/NCW. Margriet Vroomans en Kees Boonman praten met hem over de economische gevolgen van de financiële crisis. Wientjes is geschokt over de effecten van de crisis op de bedrijvigheid in Nederland. Hij reageert op de maatregelen die de regering neemt om bedrijven die in de problemen komen te steunen. Ook zal het gaan over eventuele ontslagen, de daarmee oplopende werkloosheid en hoe dat het best kan worden opgevangen.

En TROS KAMERBREED ontvangt Rob de Wijk, directeur HCSS Den Haag Centrum voor Strategische Studies. Hij heeft een notitie geschreven met als titel 'Energievoorzieningszekerheid en Nationale Veiligheid'. De fossiele brandstoffen zijn binnen afzienbare tijd niet meer voldoende om tegemoet te komen aan onze behoefte aan energie en de duurzame bronnen zijn nog niet voldoende ontwikkeld. Nederland moet dus zaken doen met landen die ons energie kunnen leveren en dat zijn niet altijd even betrouwbare partners.

Kees Vendrik, vice-fractievoorzitter Groen Links, reageert op deze notitie. Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken was deze week in Algerije om gas te kopen. Is dat een land waarmee we zaken kunnen doen? Hoe ver kan Nederland gaan om de lampen te laten branden? Kan ons land zaken doen met regimes die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten? En hoe zal die afhankelijkheidsrelatie eventuele conflicten kunnen beïnvloeden?

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl