Ingezonden persbericht


Eindhoven, 1 juli 2008
Speedfest Announcement
-------------------------------------------

Terwijl het seizoen van de zomerfestivals op volle toeren draait, is men in Eindhoven al volop bezig met het najaar. De derde editie van Speedfest gaat in die periode plaats vinden, op zaterdag 29 november om precies te zijn. Het indoor festival is twee jaar geleden in het leven geroepen door de Eindhovense band Peter Pan Speedrock en gaat net als de eerdere edities plaats vinden in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven.

Speedfest vond voor de eerste keer plaats in 2006. Bands die toen op het programma stonden waren onder meer The Exploited, Demented Are Go en Nashville Pussy. Vorig jaar sierden namen als Madball, Nine Pound Hammer en The Dwarves het affiche. Aan het programma voor 2008 wordt gewerkt, concrete namen kunnen nog niet onthuld worden, maar er zullen in ieder geval minstens tien acts gaan optreden (waaronder natuurlijk de gastheren van Peter Pan Speedrock), verdeeld over twee podia in de enorme hallen van het Klokgebouw. Daarnaast zal er net als vorig jaar een aantal hot rods, kustom cars en motors tentoongesteld worden en wordt er weer een markt ingericht, waar diverse ondernemers stijlgerelateerde merchandise zoals cd's en kleding te koop aan zullen bieden.

De organisatie verwacht binnen een aantal weken de eerste namen bekend te kunnen maken en meer informatie over de voorverkoop van tickets te kunnen verschaffen.

Over Speedfest:
Speedfest is een initiatief van de bandleden van Peter Pan Speedrock en vertegenwoordigt op alle fronten datgene wat zij verstaan onder rock 'n' roll. Het is een eendaags indoor festival voor de liefhebber van harde muziek: van hardcore tot psychobilly en van rock 'n'roll tot metal. Het festival vindt plaats in het Klokgebouw op het Strijp-S terrein in Eindhoven. De eerste twee edities trokken beide ruim 3.000 bezoekers. Zie voor meer informatie www.speedfest.nl.

Over het Klokgebouw:
Het Klokgebouw bevindt zich aan het begin van de Philitelaan in Eindhoven op het voormalige Philipsterrein Strijp-S. Dit gebouw herbergt een verzameling van instellingen en bedrijven, die een van oorsprong creatieve cultuur uitdragen in de ruimste zin van het woord. Het dient tevens als locatie voor het organiseren van evenementen, waaronder Speedfest. Het Klokgebouw en het Strijp-S terrein in het algemeen zijn nog volop in ontwikkeling. Meer informatie over de reeds gerealiseerde en in de toekomst te realiseren ideeën, evenals uitgebreide informatie over de geschiedenis van het pand en het terrein is te vinden op www.strijp-s.nl.

-------------------------------------------

REDACTIE

Voor meer informatie over Speedfest en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Gijs van de Burgt, gijs@paaspop.nl of 06 - 50 50 02 37