Ingezonden persbericht


Eindhoven, 1 september 2008

SPEEDFEST

Complete programma Speedfest bekend
Onder andere Black Label Society, M.O.D en The Bellrays

Het Amerikaanse Black Label Society vormt de hoofdact op de derde editie van Speedfest. De band rondom gitarist Zakk Wylde, die inmiddels ook al ruim twintig jaar de rechterhand van Ozzy Osbourne vormt, speelt op 29 november een exclusieve Nederlandse show in het Klokgebouw in Eindhoven. Speedfest is een festival voor de liefhebber van harde muziek, maar kent binnen deze verzamelnaam een grote diversiteit aan subgenres, met bands van nationale en internationale origine. Verdeeld over twee grote podia biedt Speedfest onversneden punk met The Casualties en G.B.H en met de folkpunkers van The Real Mckenzies in aangelengde vorm. Andere interessante mengvormen zijn afkomstig van The Bellrays met rock `n' soul en de M.O.D zorgen met hun mix van hardcore, trash metal en punk helemaal voor een ware crossover. Klingonz en Batmobile bedienen de psychobilly-liefhebbers en uiteraard is er gas-er-op rock `n' roll met de gastheren van Peter Pan Speedrock. Op een speciaal podium bij de Hot Rod & Kustom Car Show speelt een aantal garage- en country-acts, waaronder Bob Wayne And The Outlaw Carnies, met de gitarist van Hank III in de gelederen, en de Eindhovense Johnny Cash tribute Def Americans.
De complete line-up van Speedfest ziet er (per podium en op chronologische volgorde) als volgt uit:
Podium 1: Sunnpimp, Klingonz, Real McKenzies, G.B.H, Peter Pan Speedrock, Black Label Society
Podium 2: The Butcher, The Bellrays, M.O.D, Batmobile, The Casualties Hot Rod Stage: Los Putas, Def Americans, Sixtyniners, Bob Wayne And The Outlaw Carnies

Kaarten zijn vanaf 10 september verkrijgbaar en kosten 22,50 in de voorverkoop en 27,50 aan de dagkassa. Zie www.speedfest.nl voor meer informatie. Over Speedfest:
Speedfest is een initiatief van de bandleden van Peter Pan Speedrock en vertegenwoordigt op alle fronten datgene wat zij verstaan onder rock `n' roll. Het is een eendaags indoor festival voor de liefhebber van harde muziek: van hardcore tot psychobilly en rock `n'roll tot metal. Het festival vindt plaats in het Klokgebouw op het Strijp-S terrein in Eindhoven en vond voor het eerst plaats in 2006. De eerste twee edities trokken beiden ruim 3.000 bezoekers. Zie voor meer informatie www.speedfest.nl.



Ingezonden persbericht