Gandalf Archer op Les Mills fitnessevenement

14/10/2008 08:00

Les Mills

Waalwijk - Gandalf Archer, bekend van MTV met zijn indrukwekkende BODYJAM lessen, is op 29 & 30 november in Nederland om te schitteren op het Les Mills Megakwartaal in het NH Koningshof te Veldhoven. Het Les Mills Megakwartaal is het grootste fitnessevent in de Benelux. Bijna 5.000 instructeurs, clubeigenaren, clubmanagers en andere Les Mills liefhebbers komen samen om deel te nemen aan de nieuwste releases van de Les Mills groepsfitnessprogramma's: BODYPUMP, BODYJAM, BODYSTEP, BODYATTACK, BODYVIVE, BODYBALANCE, BODYCOMBAT en RPM.

Fitness is hot! Steeds meer mensen vinden de weg naar de fitnessclubs en met name de Les Mills lessen zijn zeer populair. Uit onderzoek is gebleken dat honderdduizenden mensen in Nederland wekelijks aan de Les Mills lessen deelnemen. Het is met name het hoge fungehalte en de toegankelijkheid van de Les Mills lessen wat de mensen aanspreekt.

In 1980 startte de Nieuw-Zeelander Phillip Mills, de zoon van Les Mills, met de ontwikkeling van vooraf gechoreografeerde groepsfitnessprogramma's waarmee Les Mills nu wereldfaam heeft verworven. In 1990 werd BODYPUMP voor het eerst in Nieuw-Zeeland gelanceerd en het werd een ongekend succes. De formule sloeg zo aan dat er tientallen agentschappen in het buitenland werden aangewezen. In 1997 werd BODYPUMP van Les Mills voor het eerst geĂŻntroduceerd in Nederland. Het succes van Nieuw-Zeeland bleek zich overal te herhalen, zo ook in Nederland. Momenteel werken in Nederland en Vlaanderen bijna 900 fitnessclubs met de Les Mills programma's. Hiermee beschikt Les Mills over het grootste fitnessnetwerk van de Benelux.

Gandalf Archer

Gandalf heeft zijn leven gewijd aan dans en heeft een uitgebreide achtergrond op het gebied van lesgeven en uitvoering. Door zijn natuurlijke flair, charisma en zijn wens om dans bij het grote publiek bekend te maken is hij het perfecte rolmodel voor het zeer innovatieve programma, BODYJAM, waarvoor hij zich al meer dan tien jaar inzet.

Om te verzekeren dat de choreografie zo goed mogelijk aansluit bij de recentste dans- en muziektrends, werken "G" en zijn team regelmatig samen met internationale sterren uit de wereld van dansfitness.

Naast Gandalf Archer zal ook Glen Ostergaard van de partij zijn op het Megakwartaal om een aantal workshops te geven. Glen Ostergaard is Program Director voor BODYPUMP en choreograaf voor RPM. Glen werkt al jarenlang voor Les Mills en begon in zijn club in Christchurch in Nieuw-Zeeland in het begin van de 90-er jaren als BODYATTACK en BODYPUMP instructeur en personal trainer. Hij heeft RPM toegevoegd aan zijn trainingsrepertoire en ontwikkelde naast zijn uitstekende presentatievaardigheden een talent voor choreografie en het opzetten van programma's.