Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 17 oktober 2008

In actie voor Aids tijdens Red Ribbon in Zwolle

Op zaterdag 29 november, twee dagen voor Wereld Aids Dag, vindt in Zwolle het evenement Red Ribbon plaats. Met een afwisselend programma, bestaande uit workshops, een fair buffet en een concert met optredens van onder meer Trinity en de band van 'Psalmen voor Nu', willen de initiatiefnemers de bezoekers betrekken bij de wereldwijde Aids-problematiek. Red Ribbon wordt georganiseerd door World Vision en ZOA-Vluchtelingenzorg in samenwerking met diverse christelijke hulporganisaties.

Het middagprogramma van Red Ribbon bestaat uit drie gevarieerde workshoprondes. Zo houdt EO-presentator Andries Knevel onder meer een workshop over de rol van de media in de beeldvorming over Aids en zoekt predikant Christo Greyling uit Zuid-Afrika de discussie op in zijn debat over de rol van kerken in Aids-bestrijding. Voor alle bezoekers van Red Ribbon wordt 's avonds ook een fair buffet georganiseerd. Om 20.00 uur begint het concert met optredens van Trinity, winnaar van de XNoizz Band Battle, de band van 'Psalmen voor Nu' en de Engelse jongensgroep 'The Gentlemen'. Tijdens het concert zal er ook volop aandacht zijn voor de Aids-problematiek en de oplossingen. Red Ribbon wordt gehouden in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle en kaarten voor het evenement zijn via de website www.red-ribbon.nl te bestellen vanaf ¤ 12,50 per stuk.

Agenda
De hulporganisaties, die een brede afspiegeling vormen van christelijk Nederland, willen met Red Ribbon één zijn in de strijd tegen Aids en het onderwerp hoger op de agenda zetten van christenen in Nederland. Met goede voorlichting, preventie en betaalbare medicijnen kan de snelle verspreiding van Aids worden afgeremd. Deze zorg is echter nog steeds onbereikbaar voor miljoenen mensen in arme landen. Elke dag sterven er 8.000 mensen door de gevolgen van Aids en elke 12 seconden komt er een HIV-infectie bij. Christenen in Nederland worden door de organisatie van Red Ribbon opgeroepen om hun betrokkenheid te tonen in de strijd tegen Aids door op zaterdag 29 november aanwezig te zijn. Meer informatie over de Aids-problematiek, het programma van Red Ribbon en de kaartverkoop staat op www.red-ribbon.nl.

*****