50.000 jongeren dansen in strijd tegen hiv en ai ds

07/11/2008 09:07

PR Newswire

AMSTERDAM, November 7 /PRNewswire/ --

- Desmond Tutu, Kofi Annan en Nafis Sadik steunen wereldwijde actie Dance4Life
AMSTERDAM, November 7 /PRNewswire/ --
Vijftigduizend jongeren maken op zaterdag 29 november een wereldwijd statement tegen hiv en aids. Via een live satellietverbinding dansen de jongeren als ambassadeurs voor Dance4Life in verbondenheid en solidariteit. Met hun actie willen zij bedrijven, politici, artiesten en media inspireren zich samen met hen in te zetten voor de wereldwijde terugdringing van hiv en aids.

Tal van beroemde artiesten treden belangeloos op tijdens dit wereldwijde evenement. Kaarten zijn niet te koop. De jongeren, ook wel Agents of Change genoemd, hebben hun toegangskaart verdiend door zich actief in te zetten voor Dance4Life. Deze stichting wil in 2014, één jaar voordat de Millenium Development Goals moeten zijn bereikt, wereldwijd minstens één miljoen Agents of Change hebben betrokken.

De taal van jongeren

Ruim 33 miljoen mensen hebben hiv of aids. De helft van alle nieuwe infecties treft mensen onder de 25 jaar. Dance4Life wil deze jonge generatie zelf betrekken en bewust maken in hoe zij kunnen bijdragen aan het terugdringen van de verspreiding van hiv en aids. Dat doet zij met een persoonlijke, interactieve en emotionele aanpak en met gebruik van de media, taal, iconen, muziek en dans van de jongeren zelf.

Praten over taboes

Met scholenprojecten en andere preventie-, bewustwordings- en fondsenwervingsacties worden jongeren gesteund in het doorbreken van taboes rond seks, hiv en aids. Bovendien geeft Dance4Life hen de vaardigheden en de kans om zelf een verandering te weeg te brengen. Door bijvoorbeeld geld in te zamelen voor aids en hiv-projecten, brieven te schrijven naar politici, tentoonstellingen en debatten te organiseren of vrijwilligerswerk te doen met hiv-positieve kinderen in weeshuizen.

Negentien landen

Het van oorsprong Nederlandse initiatief wordt inmiddels uitgevoerd in negentien landen: Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Kenia, Mexico, Moldavië, Nederland, Oeganda, Rusland, Servië, Sierra Leone, Spanje, Tanzania, Turkije, Verenigde Staten, Vietnam, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika.