Ingezonden persbericht



* * * P E R S B E R I C H T * * *

Doelgroepen: kunst, cultuur, media, jeugd

Rotterdam, november 2008

Ter gelegenheid van Sinterklaas
bezoeken Bob Evers-auteurs Stripspeciaalzaak Dick Bos

Naar aanleiding van het verschijnen van 'De strijd om het goudschip' ­ het vierde deel van de bekende Bob Evers-serie ­ zullen tekenaar Hans van Oudenaarden en scenarist Frank Jonker als speciale Sinterklaas-verrassing een bezoek brengen aan Rotterdam voor een unieke signeersessie op zaterdagmiddag 29 november van 14.00-17.00 uur. Zij hebben daarbij hun oog laten vallen op Stripspeciaalzaak Dick Bos in Overschie, die begin dit jaar door de Rotterdamse wethouder van Cultuur feestelijk werd heropend. De hele middag zullen beide auteurs hun boeken voorzien van (hand)tekeningen. De gesigneerde albums kunnen daarna desgewenst gratis worden ingepakt in speciaal Sinterklaaspakpapier. Uiteraard worden de bezoekers daarbij ook nog eens getrakteerd op een hapje en een drankje.

Bob Evers
`De strijd om het goudschip' is het sluitstuk van de Bob Evers Zuidzeetrilogie. Deze trilogie ging van start met het in 2006 verschenen album `Avonturen in de Stille Zuidzee' en werd vervolgd in het vorig jaar verschenen album `Drie jongens op een onbewoond eiland'.
In dit nieuwe album trachten Bob, Jan en Arie de eigenaars van het zeiljacht Willi Waw uit de klauwen van een schurkachtig muitertrio te redden. Net als ze op het punt staan de Willi Waw te veroveren, keert het muiterschip Frisco terug met aan boord een uitgedunde bemanning én het verborgen goud van de Willi Waw. Bob, Jan en Arie zetten alles op alles om beide schepen in handen te krijgen. En dan is er nog het probleem van de terugreis. Want hoe komen onze helden na al die avonturen ooit weer veilig thuis? De Bob Evers-strips zijn stevig gebaseerd op de jongensboeken van Willy van der Heide, die in de jaren vijftig, zestig en zeventig immens populair waren. Inmiddels heeft ook de stripserie een hele schare fans opgebouwd, zowel onder de oude lezers van de boeken als bij de hedendaagse jeugd. Dat is niet verwonderlijk, want Bob Evers is spannende avonturen, sprankelende dialogen, een snufje humor en virtuoos tekenwerk. En dat levert vermaak van alle tijden en voor alle leeftijden. Dat Bob Evers ook bijzonder wordt gewaardeerd door de vakwereld, blijkt uit het feit dat alle tot nu toe verschenen delen werden genomineerd voor de Stripschappenning voor het beste Nederlandse album van het jaar.

De wonderlijke winkel
De gezellige Stripspeciaalzaak Dick Bos is al ruim 15 jaar 'the place to be' als het gaat om de aanschaf van stripboeken en aanverwante zaken in de regio Groot Rotterdam. Nieuwe, tweedehandse en antiquarische stripboeken - en wat dat laatste betreft zelfs als enige in heel Rotterdam! - , maar ook beeldjes, zeefdrukken en andere parafernalia zijn ruim voorhanden in het assortiment. De winkel (genoemd naar de befaamde stripheld van Alfred Mazure) was sinds 1992 gevestigd in de Rotterdamse wijk 110-Morgen, maar moest daar vanwege een grote herstructurering van de wijk noodgedwongen vertrekken. In Rotterdam- Overschie werd een lokatie gevonden met zo'n 60 vierkante meter winkeloppervlak waar alle service kan worden geboden waarop de gevarieerde klantenkring prijs stelt.

Stripspeciaalzaak Dick Bos Burgemeester Baumannlaan 119a 3043 AJ Rotterdam (Overschie) www.stripwinkeldickbos.nl

De winkel is perfect bereikbaar via openbaar vervoer (bushalte recht voor de deur!) met de lijnen 33 en 129 vanaf NS-station Rotterdam CS. En met lijn 32 vanaf NS-station Rotterdam Noord. Er zijn zeer diverse horeca-gelegenheden in de omgeving, maar manager Henk de Wit schenkt voor zijn klanten ook zelf een heerlijk gratis 'bakkie'.


* * * E I N D E P E R S B E R I C H T * * *



Ingezonden persbericht