Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 333 AW
Datum: 20 november 2008

Transport en plaatsing houten brug Akkerwinde
Rijksweg 7 Sneek afgesloten vanaf 29 november 18.00 uur tot 30 november 18.00 uur

De rijksweg 7 bij Sneek is zaterdag 29 november van 18.00 uur tot zondag 30 november 18.00 uur afgesloten voor het verkeer tussen afslag 20 ( Hemmen A7) en kruispunt Houkesloot. Reden voor de afsluiting is het transport en de plaatsing van de houten brug Akkerwinde vanaf 21.00 uur op zaterdag 29 november. Afsluiting van de rijksweg is noodzakelijk voor deze grote plaatsingsoperatie, omdat het transport van de brug bijna de hele breedte van de weg in beslag neemt. Waait het harder dan windkracht 4 of is het glad dan wordt de plaatsing uitgesteld naar de nacht van zondag op maandag. Hierover wordt zo snel mogelijk gecommuniceerd richting bewoners en weggebruikers.

Voor de bewoners van de wijken Tinga, Duinterpen en Lemmerweg Oost/West betekent het transport en de plaatsing dat zij gedurende een aantal uren zullen moeten omrijden via het centrum of de Lemmerweg van en naar hun wijk. Hierover wordt in deze wijken huis-aan-huis een brief bezorgd. De provincie doet er alles aan om de overlast te beperken. Verkeer vanuit Tinga en Duinterpen richting centrum (en vice versa) blijft wel mogelijk. In de wijk Tinga wordt ter hoogte van (de nog aan te leggen aansluiting van de) Koningsspil een tijdelijke weg aangelegd met rijplaten, zodat de wijk bereikbaar blijft voor hulpdiensten. De fietstunnels bij de Lemmerweg en de Molenkrite zijn open en bereikbaar.

Tijdens het transport en de plaatsing van de houten brug wordt het doorgaande verkeer verzocht de route via Leeuwarden te volgen. Voor het doorgaande verkeer dat wél via Sneek rijdt, geldt de noordelijke rondweg als alternatieve route.

Transport en plaatsing
Het transport en de plaatsing van de houten brug Akkerwinde is een unieke gebeurtenis. Het vraagt om groot vakmanschap, zorgvuldigheid én veiligheid. De betrokken partijen willen belangstellenden de gelegenheid bieden om dit te zien en mee te maken, maar wel op veilige afstand. Daarom worden in de nacht van 29 op 30 november speciale plekken in de omgeving van kruising Akkerwinde aangewezen voor publiek. Alle toeschouwers worden verzocht de aanwijzingen van de beveiligings- en politiemensen op te volgen.

Meer informatie over de afsluiting van de rijksweg en de plaatsing van de houten brug is te vinden op www.a7sneek.nl


-----------------------


---- --