IJssellandziekenhuis

22 November 2008

Open huis in nieuwe poliklinieken

Zaterdag 29 november: open huis in uniek multifunctioneel centrum De Kristal in Rotterdam Nesselande



Vooral de Rotterdamse wijk Nesselande heeft er even op moeten wachten: multifunctioneel centrum De Kristal opent haar deuren. Op zaterdag 29 november organiseren alle organisaties in centrum De Kristal een groot open huis van 11.00 - 16.00 uur. Deze dag is niet alleen interessant voor de bewoners van de groeiende wijk, maar ook voor andere belangstellenden. Bijzonder aan dit centrum zijn de architectonische structuur en de unieke samenwerking tussen een groot aantal organisaties en instellingen op het gebied van zorg en cultuur.

De volgende grote organisaties zijn hier gevestigd: Humanitas, Bibliotheek Rotterdam, IJsselland Ziekenhuis, Gezondheidscentrum Nesselande, Stichting Buurtwerk Alexander, wijkorganisatie WONIO en Stichting Onderneming Opbouwwerk Rotterdam (SONOR). De Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam verhuurt de 182 huurappartementen voor 55-plussers. De officiële opening vindt plaats in het voorjaar van 2009.

Op zaterdag 29 november tussen 11.00 en 16.00 uur vinden allerlei activiteiten in De Kristal plaats. Er worden workshops en rondleidingen georganiseerd, er is een hapje en een drankje, muziek en de bezoeker kan de ruimtes van alle organisaties bekijken.

Niet alle ruimtes zijn al geheel ingericht of in bedrijf. Sommige organisaties zijn al aan de slag, andere nog gedeeltelijk. Mede hierdoor is het mogelijk om bewoners en bezoekers ook nog even achter de schermen te laten kijken.

Gezinnen, jongeren, mensen met een beperking, senioren - iedereen doet mee in De Kristal!

De centrale ligging in de wijk - vlakbij het winkelgebied, de boulevard en het metrostation Nesselande - maakt de locatie goed bereikbaar. Het aanbod van De Kristal is aantrekkelijk en divers, elke wijkbewoner kan deelnemen aan activiteiten en gebruik maken van voorzieningen naar keuze.

Behalve een belangrijke functie in de wijk heeft een aantal organisaties een functie die ver buiten de wijk reikt. Dit geldt bijvoorbeeld voor het zorghotel en restaurant van Humanitas en de poliklinieken van het IJsselland Ziekenhuis.

Het open huis op zaterdag 29 november biedt iedereen de gelegenheid om rond te kijken.

We nodigen iedereen van harte uit een bezoek aan dit nieuwe unieke centrum te brengen.

---