Provincie Zuid-Holland

Gratis OV in Zuid-Holland

Op zaterdagen 29 november, 13 en 20 december

De provincie Zuid-Holland biedt reizigers op de buslijnen van Connexxion en Arriva in de provincie drie zaterdagen gratis vervoer aan. Op 29 november, 13 en 20 december hoeft er niet voor een kaartje betaald te worden buiten de regio's Rotterdam en Rijnmond. Ook de Merwede-Lingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen en NS LightRail tussen Gouda en Alphen aan den Rijn zijn deze dagen gratis.

"Met dit gratis openbaar vervoer willen we de reizigers tegemoet komen in de dure feestmaanden en hen stimuleren om dit jaar eens niet de auto te pakken maar van het openbaar vervoer gebruik te maken bij het doen van de decemberinkopen", aldus Asje van Dijk, gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Zuid-Holland.

Niet alle vervoer is gratis
Het gratis vervoer geldt alleen op de bovengenoemde data. Gratis openbaar vervoer geldt niet voor het vervoer in de regio's rond Rotterdam en Den Haag en niet op de treinen van NS (m.u.v. LightRail Gouda - Alphen aan den Rijn). Om er zeker van te zijn of het aanbod van gratis openbaar vervoer van toepassing is, raadt de provincie reizigers aan de website van de provincie te raadplegen: www.zuid-holland.nl/gratisOV. Hier vinden reizigers meer informatie over de deelnemende lijnen en andere voorwaarden.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 6622