NOVA

29-11-2008

OPROEP: NOVA zoekt contact met mensen die terug zijn gekomen uit Mumbai of contact hebben met mensen die nog in Mumbai zijn. Lees meer...

Terroristen Mumbai uitgeschakeld
De laatste terroristen in Mumbai zijn dood. Na tweeënhalve dag wisten Indiase commandotroepen een einde te maken aan een terreurgolf die naar schatting 195 levens heeft gekost. De reeks aanslagen in Mumbai was woensdagavond begonnen.

Een groep van tot de tanden toe bewapende jonge mannen, voer met speedbootjes vanaf de Indische Oceaan naar het centrum van Mumbai en richtte er een bloedbad aan. Verslaggever Rudy Bouma is in Mumbai en filmde de acties bij het Taj Mahal Hotel. Ook vanavond doet hij verslag.

Wie zaaiden dood en verderf in Mumbai?
Wat is het motief van de daders die zichzelf Deccan Moedjahedien noemen? En wie heeft ze gestuurd? De autoriteiten tasten nog in het duister en weten nog niets over de terroristen of waar ze vandaan komen. De antwoorden zullen moeten komen na analyse van de aanvallen en van één gevangen genomen terrorist. NOVA praat alvast met de Britse terrorisme-expert M. Gohel.

Presentatie: Clairy Polak

Onrust in Bangkok

Bekijk ook het (foto)verslag van 'onze man' in Bangkok. Over de ontwikkelingen op de luchthavens van Bangkok in Thailand, waar gevreesd wordt voor confrontaties tussen de aanhangers van premier Somchai Wongsawat en tegenstanders van de huidige regering. Lees meer...

(Onderwerpen onder voorbehoud)
Hevige gevechten in Mumbai Minstens duizend ernstig zieke patiënten liggen te lang op kleine IC


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht