Politie Brabant-Noord

Zeven aanhouding na TOP Oss - FC Den Bosch

Oss, 29-11-2008

Tijdens en na de wedstrijd TOP Oss-FC Den Bosch zijn vrijdagavond zeven mensen aangehouden. Drie Ossenaren (12, 18 en 21 jaar) werden aangehouden in het stadion omdat ze vuurwerk afstaken. Een 15-jarige jongen uit Grave werd buiten het stadion aangehouden omdat hij een wapenstok op zak had. Een 18-jarige Ossenaar werd ook buiten het stadion aangehouden omdat hij een mes bij zich had. Tenslotte werden nog twee mannen (22 uit Berghem en 34 uit Nistelrode) aangehouden na de wedstrijd nadat ze een ruit hadden kapot gemaakt in een café aan de Hescheweg.

Na afloop van de wedstrijd was het onrustig. Supporters van FC Den Bosch weigerden in de bussen te stappen na de nederlaag tegen TOP Oss en bekogelden de aanwezige ME. Vervolgens gingen supporters van TOP Oss vanaf het terrein van een café aan de Hescheweg met spullen gooien naar de Bossche aanhang. Hierdoor raakte een Bossche supporters gewond door een steen die hij tegen zijn hoofd had gekregen. De ME had de situatie snel onder controle.

Na het vertrek van de Bossche aanhang per bussen, werd het café aan de Hescheweg ontruimd en op last van de burgemeester voor de rest van de avond gesloten.