Politie Zuid-Holland-Zuid

29/11 Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 29-11-2008

16-JARIGE BEDREIGT MOEDER MET MES

SLIEDRECHT Een 16-jarige inwoner van Sliedrecht is vrijdagmiddag, 28 november, door de politie aangehouden voor het bedreigen van zijn moeder met een mes. De jongen was het niet eens met een opvoedkundige beslissing van zijn moeder waarna hij door het lint ging. De zoon pakte een mes in de woning aan de Havikstraat en bedreigde daarmee zijn moeder. Die was hier behoorlijk van geschrokken en deed aangifte bij de politie. Na overleg met justitie werd de 16-jarige aangehouden en in verzekering gesteld. Voor hem zal hulpverlening in kennis worden gesteld. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

POLITIE VORDERT RIJBEWIJS IN VAN DRONKEN AUTOMOBILIST

ALBLASSERDAM Een dronken automobilist werd vrijdagavond, 28 november, gecontroleerd op de Oost Kinderdijk door surveillerende politieagenten. Het bleek dat hij veel te diep in het glaasje had gekeken. De 27-jarige inwoner van Gorinchem blies op het politiebureau 825 ug/l waar 220 ug/l wettelijk is strafbaar gesteld. Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd. De officier van justitie beslist of en wanneer de man zijn rijbewijs terug krijgt.

AGRESSIEVE MAN BEDREIGT ZIJN EX-VROUW

GORINCHEM Een agressieve 49-jarige inwoner van Gorinchem is vrijdagavond, 28 november, aangehouden voor het bedreigen van zijn ex-vrouw. De man had behoorlijk diep in het glaasje gekeken en was stennis gaan schoppen op het adres van zijn ex-vrouw aan de Zwartververstraat. Bij de aanhouding gedroeg de man zich behoorlijk recalcitrant en werd vervolgens geboeid meegenomen naar het politiebureau. De vrouw heeft aangifte gedaan van bedreiging.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR BIJTEN MAN

KINDERDIJK Nadat een stel ruzie had onenigheid had gehad over de opvoeding van hun baby brak een 25-jarige inwoonster van Kinderdijk de huisraad af. De vrouw gooide met lampen en beet vervolgens de 51-jarige echtgenoot in zijn arm in hun woning aan de Beatrixweg. Één en ander had eerder ook al eens plaatsgevonden maar toen had de echtgenoot geen aangifte gedaan. Nu deed de man dat wel. De vrouw is meegenomen en zal nader worden gehoord.

INBRAAK IN BEDRIJF

LEERDAM Bij een inbraak in een bedrijf aan de Hogenhoek is in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 november een kluis meegenomen. De daders konden de winkel binnenkomen door een ruit in te slaan. Langs dezelfde weg kwamen zij weer naar buiten gekomen. Medewerkers van de Unit Forensische Opsporing stellen een sporenonderzoek in.