Gemeente Brummen


Novemberraad: raadswisseling en vaststelling Gezondheidsbeleid

(Oorspronkelijke publicatie datum: 29-11-2008)

Sinds de raadsvergadering van afgelopen donderdag is er sprake van een wijziging in de samenstelling van de Brummense gemeenteaad. Mevrouw Tugba Yanar (IPV) nam afscheid als raadslid en haar plek werd ingenomen door de heer Han van Dijk uit Brummen.

Naast deze personele wisseling werden er ook en groot aantal besluiten genomen door de raad op 27 november jongstleden. Unaniem stemde de gemeenteraad in met de nota Lokaal Gezondheidsbeleid gemeente Brummen. Een ander besluit had te maken met de uitvoering van het Integraal Huisvestingsplan (IHP). Hoewel de raad zich bewust was van de risicos die zon procedure met zich meebrengt, hebben de vier fracties toch unaniem ingestemd met het voorstel van het college om de bouw van vier clusterscholen het uitvoeren van een innovatieve aanbestedingsvorm. Het gaat hierbij overigens vooralsnog om de eerste voorbereidende fase.

De gemeenteraad heeft verder twee nieuwe leden van de Welstandscommissie benoemd en een derde persoon herbenoemd. Overigens is ook de naam van de Welstandscommissie gewijzigd. Deze commissie heet vanaf nu de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Deze naamswijziging houdt verband met landelijke ontwikkelingen én de (toenemende) integrale advisering van de commissie. De raad besloot verder enkele spelregels vast te stellen die te maken hebben met de invoering van de nieuwe Wet op de ruimtelijke ordening (nWro). Ook besloot men een vrijstellingsprocedure op te starten voor een woning aan de Emperweg en een voorbereidingsbesluit te nemen voor het oprichten van een opslagloods aan de Kaniestraat 3 in Oeken. Ook stemde de raad in met een voorstel over het stemmen in een willekeurig stemgebouw tijdens de verkiezingen voor het Europese parlement in 2009 en werd een wijziging van de gemeenschappelijke regeling van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) bekrachtigd.

De besluitenlijst kunt u zoals altijd raadplegen en downloaden via deze website (klik hier). Ook kunt u vanaf donderdag de raadsvergadering op deze site in zn geheel naluisteren (klik hier). Een nieuwe service die de gemeente Brummen u biedt!