Politie Zuid-Holland-Zuid

29/11 Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 29-11-2008

SLAAPPLAATS GEZOCHT EN GEKREGEN

DORDRECHT Een 26-jarige man uit Dordrecht is op 28 november in de Jacob van Lennepstraat aangehouden. De politie had de melding binnengekregen dat een man zich verdacht in een achtertuin ophield. Toen agenten een kijkje namen, troffen zij de verdachte aan, met in zijn bezit een breekijzer, schroevendraaier en tang. De dakloze man verklaarde spontaan een slaapplaats te zoeken. Hij heeft in ieder geval een aantal uren een dak boven zijn hoofd gevonden, maar dan op het politiebureau aan de Overkampweg.

POLITIE HOUDT TWEETAL AAN NA OPENLIJKE GEWELDPLEGING

DORDRECHT De politie heeft vrijdagavond, 28 november, een tweetal mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het tweetal had even daarvoor een hoop schade aangericht door een aantal ruiten van een woning te vernielen. De verdachten, een 29-jarige inwoner van Dordrecht en een 23-jarige inwoner van Dordrecht, waren uitgenodigd door een aantal vrienden in een woning aan de Brouwersdijk. De groep nuttigde daar aardig wat alcohol waarna de stemming in de loop van de avond omsloeg. De verdachten gingen de woning uit waarna zij een tuinbank pakte en deze door de ruit van de woonkamer heen gooide. Even later werd een andere ruit ingegooid met een straatklinker. Al met al een hoop rotzooi en het tweetal ging ervandoor in een auto. Na een zoektocht in de omgeving trof de politie een lege auto aan die was gebruikt door het tweetal. In de omgeving van deze auto aan de Adriaan van Altenastraat werd het tweetal aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld.

DRONKEN VROUW SPUUGT POLITIEAGENTEN IN HET GEZICHT

DORDRECHT Een dronken vrouw, die regelmatig voor overlast zorgt, heeft vrijdagavond twee politieagenten in het gezicht gespuugd. De 30-jarige inwoonster van Dordrecht gedroeg zich vervelend bij het ziekenhuis aan de Albert Schweitzerplaats en was danig onder invloed van alcohol. Toen de twee politieagenten haar wilde aanhouden voor het verstoren van de openbare orde ging zij vol in verzet en spuugde in het gezicht van de politieagenten. De vrouw is meegenomen naar het bureau. Zij krijgt proces-verbaal en is na verhoor heengezonden.

AANHOUDING NA HUISELIJK GEWELD

DORDRECHT Een 36-jarige inwoner van Dordrecht is vrijdagavond door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. De man zou al enige tijd zijn vrouw, een 36-jarige inwoonster van Dordrecht, mishandelen. De vrouw heeft aangifte gedaan van het incident dat plaats had in hun woning aan de Troelstraweg. De man is in verzekering gesteld.

PORTEMONNEE KWIJT NA BEROVING

HENDRIK-IDO-AMBACHT Bij een beroving op de Krommeweg is vrijdagochtend een 15-jarige inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht beroofd van zijn portemonnee. De jongen liep in het fietstunneltje net voorbij het tankstation in de richting van het centrum. In het tunneltje stond een ongeveer 17-jarige jongen tegen de muur aan met een zwarte korte jas met capuchon. Toen het slachtoffer daar voorbij liep greep deze jongen hem vast en gooide hem tegen de muur. De verdachte vroeg direct om zijn portemonnee en belette het slachtoffer om weg te komen door met zijn hele lijf kracht te zetten om het slachtoffer tegen de muur te houden. Zijn portemonnee gaf het slachtoffer af waarna de dader wegrende in de richting van het zwembad. De 15-jarige jongen zag even later dat de dader op een zwarte bromfiets met witte velgen sprong en wegreed. Bij de politie is aangifte gedaan van beroving. Mocht u iets bijzonders zijn opgevallen neemt u dan kontakt op met de politie die op zoek is naar de dader van deze beroving. U kunt hen bereiken op het telefoonnummer 0900-8844 of via het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.