Feestelijk slotakkoord Rhenen 750 jaar


Frank Groothof vertelt de Cuneralegende en Razvan Stoica speelt op zijn Stradivarius

RHENEN, 20081028 -- Twee toptalenten sluiten het feestjaar Rhenen 750 jaar af op 29 november a.s. in de Cunerakerk. Frank Groothof zal op zijn eigen onnavolgbare wijze de Cuneralegende nieuw leven inblazen en daarna speelt de virtuoze violist Razvan Stoica op zijn Stradivarius.

De feestelijkheden in Rhenen ter gelegenheid van het 750 jarig bestaan krijgen een welverdiend slotakkoord. Frank Groothof, bekend van Sesamstraat en De Broertjes, bewerkt bekende verhalen en opera's tot sprankelende voorstellingen voor kinderen vanaf 7 jaar en hun ouders. Hij is als geen ander in staat om op uiterst creatieve wijze en met veel humor de kunst dicht bij de belevingswereld van een groot publiek te brengen. Jaarlijks maakt Frank met zeer veel succes grote tournees langs middelgrote en grote schouwburgen van Nederland en België. Hij blijkt steeds weer een nieuw en nog groter publiek aan zich te kunnen binden. Nu komt hij naar Rhenen en brengt de Cuneralegende in een hedendaagse bewerking door Mieke Bouma van Stichting Cunera Nu.

Het tweede onderdeel is een optreden van de 22jarige Razvan Stoica uit Boekarest op zijn Stradivarius, begeleid door zijn zus Andreea Stoica op de vleugel. Razvan speelt al viool sinds zijn vierde jaar en studeerde o.a. aan de conservatoria van Boekarest en Amsterdam, kreeg o.m. les van Ilya Grubert, speelde op vele Europese podia en won nationale en internationale prijzen. Razvan en Andreea komen uit een zeer muzikale familie en vormen inmiddels een onafscheidelijk concertduo, met optredens in landen als Oostenrijk, Hongarije, Roemenie, Italië en Nederland. Hun repertoire is veelzijdig en indrukwekkend. Van Brahms tot Prokoviev, van Mozart tot Paganini. Hun CD's worden door de pers bejubeld en het duo staat volgens pers en publiek op het punt de internationale concertpodia te veroveren.

De feestelijke afsluiting vindt plaats in de Cunerakerk. Het programma begint op 29 november a.s. om 16.00 uur. Kerk open om 15.30 uur. De entree is ¤ 10,00. Kaartverkoop contant aan de zaal.
Het programma wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Gemeente Rhenen en Stichting Cunera Nu.

Voor inlichtingen: Wim de Haas: 0317 61 71 56 of info@haasart





Ingezonden persbericht