Stuiteren over de Caribische zee


VOORHOUT, 20081126 -- Zaterdag 29 november gaat op Bonaire de Offshore Rib Rally 2008 van start. 16 internationale teams zullen in door 250 pk sterke buitenboord motoren aangedreven rubberboten de strijd aan gaan tijdens 8 etappes op en om de Caribische eilanden Bonaire en Curaçao. De Nederlandse winnaars van de 2007 editie zijn klaar om hun titel in de blauwe wateren van de Antillen te verdedigen.

Het ribrally racen gebeurd in 7,85 meter lange rubberboten met een harde romp. De boten halen snelheden tot ruim 100 Km/h en tellen 4 bemanningsleden. Tijdens de rally worden er gedurende 8 etappes ruim 485 mijl afgelegd over de Caribische wateren. De rally kent naast het hard varen ook diverse endurance onderdelen. Zo moet er vaak aan het einde van een etappe nog gezwommen, gerend of geklommen worden om de uiteindelijke finish te bereiken. Ook jetskiën en een technisch parcours maken onderdeel uit van het eindklassement. Hiermee krijgt de rally, die vanaf januari 2009 te zien is op Veronica, een zeer avontuurlijk karakter.

De rally start op Bonaire en brengt de team uiteindelijk naar Curaçao waar op 6 december de geblokte vlag zal vallen. Team Papagayo wordt gezien als een groot kanshebber voor een podium plaats. Het Nederlandse team wist de voorgaande editie te winnen door goed teamwerk. Tijdens een rally is het belangrijk om elke etappe te scoren en dat lukt alleen als het gehele team goed samenwerkt. Op de website www.teampapagayo.com zal dagelijks verslag gedaan worden van de etappes en zijn de boten via "livetracking" te volgen tijdens de race. Bezoekers van de site maken kans zelf te ervaren hoe het is om in een Rib met ruim 100 Km/h over het water te racen.





Ingezonden persbericht