CDA afdeling Gelderland


Debattraining Oxforddebat

---

Hoe sterk bent u in het debat? Weet u de ander te verleiden tot uw standpunt? Hebt u vaker het gevoel gelijk te hebben maar niet te krijgen? Vindt u het moeilijk onvoorbereid te reageren? Hoe onderscheidt u zich ten opzichte van medecoalitiepartijen of juist medeoppositiepartijen?

Of u nu raadslid, wethouder, bestuurslid of gewoon CDA lid bent, werken aan uw debatvaardigheden blijft zinvol. Alleen oefening baart kunst. U leert er scherper door analyseren, beter argumenteren en spreken met passie en hartstocht.

In de aanloop naar het CDA-debattoernooi in januari 2009 in Den Haag bieden wij u de mogelijkheid deel te nemen aan een debattraining. De debattraining richt zich op het Oxforddebat, de debatvorm van het CDA-debattoernooi. Het Oxforddebat leent zich meer dan andere debatvormen om te werken aan het vermogen zich te onderscheiden van andere partijen die net als u voor of tegen zijn.

Wij verwachten een groot aantal deelnemers, dus wees er vroeg bij:

Datum: 29 november 2008

Plaats: Cultureel Centrum Stroud
Brinkstraat 91
3881 BP Putten

Tijd: 10 uur tot 16.30 uur

U kunt zich nu al per email opgeven bij Leen Timmer, leentimmer@hetnet.nl

Graag vermelden in uw opgave of u vaker aan zoân cursus hebt meegedaan.

Kosten, inclusief lunch: EUR 35,--

Andere trainingen van het Steenkamp Instituut

Om zeker te zijn van voldoende belangstelling voor een bepaalde cursus, verzoek ik u even een korte email te sturen naar leentimmer@hetnet.nl als u in één van de volgende onderwerpen bent geïnteresseerd. Wij zullen bij voldoende deelname een cursus organiseren.

§ CDA-gedachtegoed, 2 dagdelen


* CDA-gedachtegoed in de lokale politiek, interessant voor fracties die het CDA-gedachtegoed willen toepassen op lokaal spelende kwesties.


* Gemeentefinanciën, 1 dagdeel. Doelgroep raadsleden


* Ledenwerving


* Oppositie voeren. Bij voldoende belangstelling organiseren wij een cursus in de omgeving van Tiel.


* Presenteren, 2 dagdelen. Overtuigend een verhaal kunnen presenteren met daarbij ook ruime aandacht voor alle non-verbale aspecten.


* Snellezen, 4 dagdelen. Efficiënt en tijdsbesparend stukken lezen.

Daarnaast regelen wij ook maatwerktrainingen, want vrijwel iedere training kan aangepast worden aan de wensen van de groep (fractie/afdelingsbestuur). Het vorig seizoen hebben veel fracties en afdelingsbesturen gebruik gemaakt van onze maatwerktrainingen.

Steenkamp Instituut Gelderland:
Engelina van Steenbrugge, engelinavansteenbrugge@hetnet.nl en Leen Timmer, leentimmer@hetnet.nl

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 17-7-2008