Ingezonden persbericht


Gigantische kroonluchters van Studio Job in Westlands landschap Kroonluchters markeren grens verdwenen landgoed

In het weekend van 29 en 30 november liggen vijftien kroonluchters met een doorsnede van 2,5 meter verspreid door Honselersdijk. Waar nu kassen en een verffabriek staan, lag ooit het indrukwekkende Paleis Honselaarsdyck. Het paleis behoorde tot de buitens van Stadhouder Frederik Hendrik en zijn vrouw Amalia van Solms. Eromheen lag een uitgestrekt landgoed.

Verloren Luchters
Studio Job brengt de koninklijke grandeur terug in het Westland! Langs de grenzen van het voormalige landgoed liggen op 29 en 30 november vijftien gigantische kroonluchters, alsof ze zo de balzaal van het paleis zijn uitgeslingerd... Ze staan symbool voor de vergane glorie. Paleis Honselaarsdyck werd in de 17e eeuw in heel Europa gezien als het 'Versailles van het Noorden'. Het landgoed kan nu zo goed als verdwenen zijn, haar allure kan nooit verloren gaan. De onthulling vindt plaats op zaterdag 29 november. Het landgoed is dan in één keer koninklijk verlicht!

Verloren Luchters is onderdeel van Paleis Honselaarsdyck - Het Oranje Geheim. Dit evenement brengt in drie weekenden in november de grandeur van het landgoed terug.

Paleis Honselaarsdyck wordt georganiseerd door Kunstgebouw, Stichting kunst en cultuur Zuid-Holland en wordt financieel mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland. Paleis Honselaarsdyck is onderdeel van Leve het landgoed! - Themajaar 2008 provincie Zuid-Holland, en van Het verleden van Nederland.