Ingezonden persbericht


Sinterklaas ook dit jaar beschikbaar voor Rotaract Goedheiligman blij met jarenlange succesvolle samenwerking

Sinterklaas is ook in 2008 weer beschikbaar voor samenwerking met Rotaract Apeldoorn. Via de club kunnen ouders of eigenaren van bedrijven de goedheiligman boeken. Dat de weldoener zich hiervoor leent komt omdat de gehele opbrengst van de actie gaat naar Volyn jongerenprojecten, het jaardoel van Rotaract Apeldoorn. Dé jongerenserviceclub van Apeldoorn gebruikt het geld dat dit jaar wordt ingezameld om een garage in te richten in een jeugdgevangenis in Volyn, in de Oekraïne. Op die manier leren kinderen die in de gevangenis zitten een vak.

Sinterklaas over de samenwerking: "Rotaract vraagt mij al vele jaren om medewerking. Het is de afgelopen jaren gebleken dat door de samenwerking met Rotaract niet alleen Nederlandse kinderen bij wie ik langsga erg blij zijn, maar ook anderen later in het jaar wanneer ik alweer lang vertrokken ben. Kortom: een beetje geld mag hiervoor wel gevraagd worden vind ik."

De samenwerking tussen Sinterklaas en Rotaract geldt voor de avond en middag op zaterdag 29 november 2008, vrijdag 5 december 2008 en zaterdag 6 december 2008. Rotaract vraagt E35,- voor 20 minuten bij ouders thuis en E125,- voor 45 minuten bij bedrijven. Aanmelden kan tot en met vrijdag 28 november 2008 via sintenpiet.rotaract@live.nl of via Bram van den Hout: 06-54255196. Het bezoek is pas definitief na bevestiging van Rotaract Club Apeldoorn.

Rotaract Club Apeldoorn is dé jongeren- serviceclub van Apeldoorn. Rotaract is een wereldwijde organisatie voor jongeren tussen de 18 en 31 jaar die streven naar het leveren van een zinvolle bijdrage aan de maatschappij waarbij goede doelen in binnen- en buitenland worden ondersteund. Rotaract is in 151 landen actief en telt zo'n 180.000 leden. In Nederland zijn er 500 leden verspreid over 50 lokale clubs.



Ingezonden persbericht