Ingezonden persbericht


Agentschap Zone 5300 organiseert garage sale in Rotterdam

Rotterdam, 14 november 2008

Het agentschap Zone 5300 bestaat in november 2008 één jaar, en dat wordt gevierd met een 'garage sale' in galerie Kunstwerk Spangen, Mathenesserweg 26 in Rotterdam, op zaterdag 29 en zondag 30 november van 11.00 - 18.00 uur. In deze garage sale biedt een twintigtal kunstenaars die bij het agentschap zijn aangesloten uniek werk te koop aan voor de grote en kleine beurs: originele tekeningen en cartoons, schilderijen, foto's, zeefdrukken en linosnedes, en daarnaast ook boekjes, comics, T-shirts, buttons en kleine objecten. Deelnemers zijn o.a. Nozzman, Ckoe, Farhad Foroutanian, Marcel Ruijters, Kim Duchateau en Kito.



()

De achtergrond van agentschap Zone 5300
Zone 5300 is in oktober 1994 begonnen met de uitgave van het gelijknamige tijdschrift met als ondertitel 'strips, cultuur en curiosa'. Het tijdschrift publiceert stripverhalen, cartoons en illustraties van auteurs als Erik Kriek, Maaike Hartjes, Djanko, Nozzman, Floor de Goede en Marcel Ruijters naast artikelen en recensies op het gebied van muziek, film, literatuur en kunst en (sub)cultuur. Daarnaast zet Zone 5300 zich in voor de promotie van het beeldverhaal in Nederland en daarbuiten. Er is ook een website, http://www.zone5300.nl/, die als onafhankelijk medium naast het tijdschrift bestaat. Sinds november 2007 is aan de activiteiten van Zone 5300 het agentschap toegevoegd. Het agentschap bemiddelt tussen opdrachtgevers en tekenaars, fotografen, schrijvers en vormgevers. De opdrachten variëren van striptekenworkshops voor scholen en bedrijven tot artwork voor grote, commerciële klanten. Het eerste jaar van het agentschap is zeer succesvol verlopen, en dat willen wij graag vieren.

Garage sale in Rotterdam
In het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 november bieden de kunstenaars die bij het Zone 5300-agentschap zijn aangesloten uniek werk te koop aan tijdens de garage sale. Deelnemende kunstenaars zijn: Argibald (cartoonist voor o.a. Rails Magazine), Daniel van den Broek (striptekenaar en illustrator voor o.a. Hallmark Cards), Ckoe (ontwerper, striptekenaar en illustrator), Kim Duchateau (cartoonist en striptekenaar, winnaar van de Vlaamse Cultuurprijs en Bronzen Adhemar), Evalien (illustrator voor o.a. VPRO Gids en Volkskrant Magazine), Farhad Foroutanian (cartoonist voor o.a. AD en Vrij Nederland), Chuck Groenink (illustrator, winnaar Fiep Westendorp Stimuleringsprijs 2007), Sandra de Haan (illustrator en striptekenaar), Vincent in 't Hout (cartoonist en 3D-illustrator), Kito (cartoonist voor NRC.next), Marc Kolle (illustrator voor o.a. Elsevier en Sp!ts), Nozzman (cartoonist voor o.a. NRC.next), Robert van Raffe (striptekenaar), Marcel Ruijters (illustrator en striptekenaar, winnaar VPRO Hoogste Prijs 2008), Ben Vranken (illustrator en striptekenaar), Jan Vriends (illustrator en striptekenaar), Tonio van Vugt (cartoonist en illustrator voor o.a. Art.1), Marijn van der Waa (illustrator en animator), Wasco (striptekenaar en illustrator voor o.a. VPRO Gids) , Erik Wielaert (striptekenaar). Zij bieden zeer divers werk aan voor vriendelijke prijzen vanaf 1,00 euro, ideaal dus voor mensen die op zoek zijn naar een origineel kado voor de feestdagen of gewoon zelf een uniek kunstwerk in huis willen halen.

Gegevens
De garage sale vindt plaats in galerie Kunstwerk Spangen, Mathenesserweg 26, 3026 HB Rotterdam. Datum en openingstijden: zaterdag 29 en zondag 30 november 2008 van 11.00 - 18.00 uur. Agentschap Zone 5300: http://www.zone5300.nl/agentschap Galerie Kunstwerk Spangen: http://www.kunstwerkspangen.nl/

////////////////

Contactgegevens voor meer informatie
Zone 5300
Tonio van Vugt & Helmi Scheepers
Tel.: 010 - 478 36 45
Mail: agentschap@zone5300.nl



Ingezonden persbericht