Ingezonden persbericht


Prijsuitreiking plagiaatwedstrijd op Wintertuinfestival

Op Ruwe Planken heeft 40 inzendingen ontvangen voor de plagiaatwedstrijd. Met deze wedstrijd daagde het literaire tijdschrift schrijvers uit om de criminaliteit in te gaan. Korte verhalen, geheel bestaand uit gestolen zinnen of passages, konden ingestuurd worden. Op zaterdag 29 november wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het Wintertuinfestival in het Lindenbergtheater in Nijmegen.

Jury

De jury, bestaande uit kunstenaar Paul Bogaers, Frank Tazelaar (directeur Wintertuin) en Dennis Gaens (hoofdredacteur Op Ruwe Planken), buigt zich momenteel over de inzendingen. De deelnemers maken kans op de hoofdprijs: 150 euro aan boekenbonnen en publicatie in Op Ruwe Planken.

Wintertuinfestival

Op zaterdag 29 november maakt juryvoorzitter Paul Bogaers, die een roman componeerde met geen enkele door hemzelf geschreven regel, tijdens het Wintertuinfestival de winnaar bekend. De prijsuitreiking begint om 21.30 uur in het Lindenbergtheater in Nijmegen. Op deze avond zijn er in het Lindenbergtheater ook optredens van onder meer Oek de Jong, H.H. ter Balkt, Esther Gerritsen, De Surfpoeten, Eva Gerlach, Elke Geurts, Walter van den Berg, The Penny Black Remedy en St. Paul.

Datum: zaterdag 29 november

Aanvang: 20.00 uur (Prijsuitreiking 21.30 uur)

Locatie: Lindenbergtheater, Ridderstraat 23, Nijmegen

Entree Wintertuinfestival: 15 euro (12,50 euro voor CJP, student, bibliotheekpas)

Reserveren: 024-3273737 of www.delindenberg.com

Voorverkoop: www.wintertuin.nl en www.delindenberg.com Meer info over plagiaatwedstrijd: www.opruweplanken.nl