Ingezonden persbericht


Eindhoven, 20 november 2008

-------------------------------------------

Voor derde editie Speedfest nu al recordaantal tickets verkocht

Sterk affiche met onder andere Black Label Society weet reeds 3.000 geïnteresseerden te overtuigen

Zowel in 2006 als in 2007 wisten 3.000 liefhebbers hun weg naar het Klokgebouw in Eindhoven te vinden voor het Speedfest. Met nog ruim een week te gaan is al duidelijk dat die grens dit jaar gepasseerd gaat worden. Voor de komende editie zijn al meer dan 3.000 kaarten verkocht. Uitverkocht is het Eindhovense indoor festival op dit moment nog niet, maar als dit patroon zich voortzet tot 29 november, de dag waarop Speedfest plaats vindt, is dit allerminst onmogelijk.

Brede spreiding bezoekers
Speedfest is al van begin af aan een internationaal georiënteerd festival geweest. Met name onze oosterburen weten de weg naar Eindhoven goed te vinden, dat was in de tijd van het roemruchte Dynamo Open Air al zo. Toch lag het accent in de eerste twee edities nog sterk op de regio. Nu is een duidelijke verschuiving in de afkomst van de bezoekers waarneembaar. Natuurlijk, de Duitsers zullen ook dit jaar weer prominent vertegenwoordigd zijn, maar er is meer aandacht voor Speedfest vanuit België en het noorden van Nederland acht het programma ook de moeite waard om af te zakken naar het zuiden. Overigens weten de liefhebbers uit Eindhoven en omstreken Speedfest ook nog steeds onverminderd te waarderen.

Verklaring
Het succes van Speedfest is voor een groot deel toe te schrijven aan het succes van de band die het festival organiseert. Speedfest is geïnitieerd door het Eindhovense Peter Pan Speedrock en zij richten hun pijlen ook steeds meer op het buitenland. Dat vertaalt zich in het patroon van de kaartverkoop voor Speedfest. Daarnaast is het programma van dit jaar sterker dan ooit. Absolute blikvanger is de Amerikaanse metalband Black Label Society, maar bands als The Casualties, The Bellrays, Klingonz, Entombed en Bob Wayne and the Outlaw Carnies zorgen voor een gevarieerd aanbod en spreken allen, hetzij met enige overlap, een verschillend publiek aan.

Programma
(per podium en op chronologische volgorde):
Stage 1: Sunnpimp, Klingonz, Real McKenzies, G.B.H., Peter Pan Speedrock, Black Label Society Stage 2: The Butcher, The Bellrays, Entombed, Batmobile, The Casualties Trashers Stage: Los Putas, Def Americans, The Sixtyniners, Bob Wayne And The Outlaw Carnies

Speedfest vindt plaats op zaterdag 29 november in het Klokgebouw op terrein Strijp S in Eindhoven. Kaarten kosten ¤ 22,50 in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar via www.speedfest.nl of bij een van de regionale voorverkoopadressen. Aan de kassa kost een kaartje ¤ 27,50.

Zie www.speedfest.nl voor meer informatie.

Over Speedfest:
Speedfest is een initiatief van de bandleden van Peter Pan Speedrock en vertegenwoordigt op alle fronten datgene wat zij verstaan onder rock 'n' roll. Het is een eendaags indoor festival voor de liefhebber van harde muziek: van hardcore tot psychobilly en rock 'n'roll tot metal. Het festival vindt plaats in het Klokgebouw op het Strijp-S terrein in Eindhoven en vond voor het eerst plaats in 2006. De eerste twee edities trokken beiden ruim 3.000 bezoekers. Zie voor meer informatie www.speedfest.nl.

Over het Klokgebouw:
Het Klokgebouw bevindt zich aan het begin van de Philitelaan in Eindhoven op het voormalige Philipsterrein Strijp-S. Dit gebouw herbergt een verzameling van instellingen en bedrijven, die een van oorsprong creatieve cultuur uitdragen in de ruimste zin van het woord. Het dient tevens als locatie voor het organiseren van evenementen, waaronder Speedfest. Het Klokgebouw en het Strijp-S terrein in het algemeen zijn nog volop in ontwikkeling. Meer informatie over de reeds gerealiseerde en in de toekomst te realiseren ideeën, evenals uitgebreide informatie over de geschiedenis van het pand en het terrein is te vinden op www.strijp-s.nl.

-------------------------------------------