Beeld en Geluid


Derde editie Guitar Experience

24-11-2008

De drie gitaartoppers geven zaterdag 29 november, exclusief voor de Guitar Experience, bijzondere ´clinics´ voor alle gitaarliefhebbers. Daarnaast zijn er gitaar stands met de allernieuwste producten en een tweedehands gitaarmarkt. Ook is het mogelijk gitaren te laten taxeren en kan er volop worden genoten van verschillende jamsessies. In de Theaterzaal presenteert Beeld en Geluid een spetterend film- en televisieprogramma met filmmateriaal afkomstig uit de rijke archieven.

Van Iterson, Pleijsier en Bernhard maakten speciaal tijd vrij om tijdens de Guitar Experience hun grote muzikale kennis te delen met echte gitaarliefhebbers. Van 14.00 - 17.00 uur laten deze kanjers alle ´ins en outs' plus fijne kneepjes, de revue passeren. Martijn van Iterson met Jazz, Paul Pleijsier met fingerpicking klassieke cross-over en Johnny Bernard met Country. Een unieke kans voor echte fans!

Gitaar veiling & tombola
De gitaardag wordt afgesloten met een veiling. Daar kan op fraaie, bijzondere en unieke gitaren - veelal collectors items - worden geboden. Als toetje voor de bezoekers is er een tombola waarbij heel mooie gitaarprijzen te winnen zijn.

Finale SENA Awards
Tijdens de Guitar experience wordt bovendien de grote finale van de SENA Guitar Awards 2008 gespeeld. De SENA Guitar Awards is een landelijke wedstrijd voor talentvolle jonge gitaristen, die woonachtig zijn in Nederland. Deelname aan deze gitaarcompetitie staat open voor gitaristen van 12 t/m 21 jaar. De finale zal plaatsvinden vanaf 13.00 uur, de finale. De SENA Award wordt deze dag voor de twaalfde keer uitgereikt.

Voor meer informatie, o.a. over de deelnemende finalisten: www.sga.guitars.nl

Tijd 13.00 tot 18.00 uur.
Toegang de Guitar Experience is voor iedereen gratis toegankelijk. Let op! Voor de Beeld en Geluid experience geldt de normale toegangsprijs)

De vogende Guitar Experience vindt plaats op 31 januari 2009.