Ingezonden persbericht


Psychologische thriller over liefde en ontrouw, jaloezie en wraak

Vermoorde onschuld

van Derek Benfield |regie Wannie de Wijn
met Liz Snoijink / Will van Kralingen, Peter Tuinman en Erik de Vogel

gaat in première op zaterdag 29 november om 20.15 uur in De Leidse Schouwburg in Leiden

Het begint allemaal zo vrolijk met het geslaagde 25-jarig huwelijksfeest van de dame en heer des huizes. De feestgangers hebben het huis net verlaten als er een late gast verschijnt. Wat hij precies komt doen is niet direct duidelijk. Wel dat het iets te maken heeft met zijn zoon die is omgekomen bij een auto-ongeluk. Maar was het eigenlijk wel een ongeluk en heeft het echtpaar daar iets mee te maken? Of misschien wel de gast zelf? Niets menselijks blijkt het keurige echtpaar vreemd, en stapje voor stapje wordt duidelijk waar de late gast op uit is. Verleden en heden blijken heel anders te zijn dan het leek en dat kan niet zonder gevolgen blijven. Tot het moment van de dramatische ontknoping blijft de spanning te snijden.

Vermoorde onschuld is een adembenemende psychologische thriller met de sfeer en humor die kenmerkend is voor de Britse krimi. De Engelsman Derek Benfield blijkt na de succesvolle toneelcomedy Een Tweede Kans (2006) ook een geweldig thrillerauteur. Behalve voor toneelliefhebbers is Vermoorde onschuld ook een must voor de liefhebber van televisieseries als Inspector Morse, Midsommer Murders, Dalziel & Pesco en Inspector Dalgliesh.

De cast bestaat uit Liz Snoijink / Will van Kralingen, Peter Tuinman en Erik de Vogel. Van 14 november t/m 10 december zal Liz Snoijink de vrouwelijke hoofdrol spelen. Van 10 februari t/m 25 mei wordt deze rol gespeeld door Will van Kralingen.

De regie van Vermoorde Onschuld is in handen van Wannie de Wijn, vorig seizoen schreef en regisseerde hij de Toneel Publieksprijswinnende voorstelling De Goede Dood. Laurens Spoor tekent voor de vertaling.

van Derek Benfield
met Liz Snoijink / Will van Kralingen, Peter Tuinman en Erik de Vogel regie Wannie de Wijn
vertaling Laurens Spoor