Ingezonden persbericht


Dutch open Rollerblading 29&30 november Skateland Rotterdam

Aankomend weekend komt rollerbladend Nederland en Europa bijeen in Rotterdam. In skatepark Skateland Rotterdam vindt dan de grootste aggressive Inline skate wedstrijd van Nederland plaatst. In de afgelopen 8 jaar is het Nederlands Kampioenschap uitgegroeid tot een internationaal evenement waar inline skaters uit heel Europa op af komen.

Het aggressive inline skaten wordt ook wel stuntskaten genoemd, welke in Nederland nog steeds een grote aanhang heeft en wereldwijd steeds groter groeid. Skateland Rotterdam is al jaren de plaats waar het evenement plaats vindt, Skateland heeft als enige skatepark in Nederland een apart parcours voor inline skaters welke internationale bekendheid geniet.

In 2007 deden er meer dan 100 deelnemers mee uit Nederland, Belgie, Frankrijk, Zwitserland, Brazilië en Israël. Voor dit jaar verwacht de organisatie nog meer deelnemers uit meer landen, waaronder Duitsland, Schotland en Oostenrijk. De huidige Nederlands Kampioen Giorgio Oehlers weet dat hij het dit jaar moeilijk gaat krijgen gezien het uitgebreide deelnemersveld. De 18 jarige Rotterdammer zat vorig jaar na zijn winst op de bank bij 'Jensen' en wordt inmiddels ondersteund door meerdere internationale merken. Hij kijkt uit naar de wedstrijd en laat weten dat hij 'gewoon zijn best gaat doen en veel plezier hebben'.

De wedstrijd wordt gereden in drie verschillende categorieën; Junioren t/m 14, dames en de senioren vanaf 15 jaar. Op zaterdag 29 november zal de wedstrijd rond 13.00 beginnen waarbij de voorrondes gereden worden. Zaterdagavond sluit het gezelschap aan bij 'de buurtsuper' in Waterfront waarna op zondag 30 november vanaf 14.00 de halve finales zullen starten. De finale zal plaats vinden om 17.00 waarna rond 18.30 de E 800,- prijzengeld en de vele prijzen verdeeld zullen worden onder de winnaars. De entree voor publiek is E 2,-

De Jury is in handen van Randy Abels, David Steyn en Gerben Kuiper, deze drie inline skaters weten door hun jarenlange ervaring als deelnemer en jurylid waar de lat ligt en nemen samen de moeilijke taak op zich de punten te verdelen. De organisatie van de Dutch Open Rollerblading is in handen van Stichting Skateland in samenwerking met BEM Events, de dag wordt van deskundig commentaar voorzien door Thomas van Bemmelen.

De Dutch Open Rollerblading wordt gesponsord door: Skateland, Razors, The Conference, Grindhouse, Skatezone, Rollerwave, RSI the Attraction, Be-mag.com, MediaMedics.nl, Rollerblade en Forwardfreestyle.

Wilt u meer informatie, meer beeld materiaal, een interview met een deelnemer of de organisatie? Neem voor al uw vragen contact op met Thomas van Bemmelen, via Thomas@bemevents.nl of 06 50 214 443. Voor vragen over Stichting Skateland neemt u contact op met Skateland via info@skateland.nl en via 010- 4113413 In de bijlage vindt u een foto van Giorgio Oehlers in actie, fotograaf Robert Hoogland

---- --