Ingezonden persbericht


Kom naar kasteel Vredenburg kijken!

Een stuk geschiedenis van Utrecht is weer even zichtbaar. Zaterdag 29 en zondag 30 november zijn op het Vredenburg bijzondere opgravingen te bekijken. Als voorbereiding op de nieuwbouw is de slotgracht van het 16e eeuwse kasteel Vredenburg over een lengte van vijftig meter uitgegraven. Wethouder Janssen van Monumenten en het Stationsgebied: "Het is echt een unieke kans om de geschiedenis van dichtbij te beleven. Ik nodig iedereen dan ook van harte uit op deze bijzondere plek."

Op beide dagen zijn archeologen aanwezig om vragen te beantwoorden en te vertellen over de zichtbare restanten van het kasteel. Zo zijn de resten van de imposante oostelijke kasteelmuur, de noordoost toren en de grachtmuur te bekijken. Van de noordoost toren zijn schietgaten zichtbaar, delen van de keldergewelven aan de binnenkant, een gedeelte van de trap en een deel van het toilet in de toren.

De resten van het kasteel worden door de archeologen in kaart gebracht en daarna verdwijnen ze weer onder de grond. Maar niet voor lang, want de oostelijke kasteelmuur en de noordoost toren worden in de kelder van het nieuwe woon/winkelgebouw zichtbaar gemaakt. Vorig jaar was er ook al een stuk kasteel zichtbaar op deze plek, maar nu gaat het om een veel groter gedeelte.

De opgravingen bevinden zich op het bouwterrein Vredenburg en zijn te bezichtigen op zaterdag 29 november van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag 30 november van 12.00 tot 16.00 uur.



Ingezonden persbericht