TROS

Hilversum, 27-11-2008
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio

TROS MUZIEKCAFÉ

Uitzending zaterdag 29 november

Radio 2 - 16.00 uur

TROS MUZIEKCAFÉ BOORDEVOL MUZIEK VAN EIGEN BODEM

Op zaterdag 29 november ontvangt presentator Bert Haandrikman in TROS MUZIEKCAFÉ:

Frédérique Spigt kreeg landelijke bekendheid in de jaren tachtig als zangeres van de band 'I've got the Bullets'. Frédérique was toen een waar rockidool. Ze was baanbrekend, want een vrouw als leider van een rockband was zeldzaam. Als soloartiest brak ze door met haar derde plaats op het Nationaal Songfestival in 1998 en in 2001 kreeg zij een Edison voor haar album 'Droom'. Inmiddels heeft ze haar tiende album uitgebracht met de naam 'Vreemd' en met de gelijknamige tour staat zij momenteel in de Nederlandse theaters.

In 2009 staat Edsilia Rombley weer in de Nederlandse theaters met haar gloednieuwe show 'Laat Mij Maar Zingen'. Hierin vertelt ze leuke anekdotes over de dilemma's van dertigers en zingt ze vooral veel werk van haar grote inspiratiebronnen zoals Aretha Franklin en Gladys Knight. Edsilia kreeg hulp van Karin Bloemen en Tjeerd Oosterhuis bij respectievelijk tektsen en muziek. Op 26 januari vindt de première plaats in De Kleine Komedie. In TROS MUZIEKCAFÉ vast een voorproefje.

Taney Town lijkt op een typisch Amerikaans countrybandje, maar het gaat hier om vijf jongens uit het Groningse Oude Pekela. Hun naam ontleenden ze aan een nummer van hun favoriete album 'El Corazón' van de Amerikaanse singer/songwriter Steve Earle.

Boris is de winnaar van Idols II en in mei 2004 bracht hij zijn debuutalbum 'Rely on me' uit. Deze cd bevat veel soul, funk en een beetje hiphop. Naar aanleiding van het succes van het tweede album 'Holy Pleasure' begint Boris in februari 2007 met een clubtour. In oktober van datzelfde jaar wint Boris de allereerste Edison Jazzism Award, de Edison publieksprijs. Op 31 januari 2009 presenteert hij in Paradiso zijn derde album 'Live my Life'. De single hiervan 'If You Wanna Roll With Me' is deze maand uitgekomen. TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl




TROS