Politie Drenthe

Politie zoekt getuigen overval in woning

Hoogeveen, 29-11-2008 o De politie is op zoek naar getuigen van een overval. In de nacht van vrijdag op zaterdag is een echtpaar uit Hoogeveen in hun woning aan de Meerkoetlaan overvallen.

Omstreeks 00.30 uur drongen twee gemaskerde en gewapende mannen de woning binnen, bedreigden het echtpaar en geboden hen geld af te geven. De bewoner probeerde zich te verzetten en kwam in worsteling met één van de overvallers. De overvallers zijn er vervolgens met een laptop en twee autos vandoor gegaan. Hierop alarmeerde het echtpaar de politie. Door de worsteling met één van de overvallers heeft de man verwondingen aan zijn hoofd opgelopen. Zijn echtgenote had last van haar rug. Eén van de autos die de overvallers hadden meegenomen is dezelfde nacht teruggevonden. De rode auto is omstreeks 05.30 uur teruggevonden op een carpoolplaats aan de Emmerweg in Emmen. De politie is op zoek naar getuigen van de overval aan de Meerkoetlaan in Hoogeveen. Ook wil de politie graag in contact komen met mensen die deze nacht een rode auto hebben zien rijden in de buurt van de carpoolplaats aan de Emmerweg. Getuigen kunnen zich melden bij de Politie in Hoogeveen via het telefoonnummer 0900-8844. (08-195882)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.