Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Breda, 29-11-2008

Vijf aanhoudingen voor niet opvolgen politiebevel

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in het centrum van Breda zeven verdachten aangehouden. Vijf verdachten afkomstig uit Bavel, Breda, Amsterdam en Eindhoven zijn aangehouden nadat zij bij problemen op straat niet voldeden aan een politiebevel om te vertrekken.

Een 28-jarige wildplasser kon zich niet legitimeren en moest voor naamscontrole mee. Ook een 22-jarige Bredase had haar ID niet op zak, toen agenten daar om vroegen. Verder noteerden agenten de gegevens van drie wildplassers in hun bonnenboekje.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Politie houdt verdachte mishandeling aan

ETTEN-LEUR: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie aan de Stationsstraat een 20-jarige inwoner van Zevenbergen aangehouden. De Zevenbergenaar was rond 02:15 uur betrokken bij een vechtpartij, waarbij hij een 23-jarige Etten-Leurenaar mishandelde. Het slachtoffer is daarbij tegen een ruit van een woning geduwd, waardoor een ruit werd vernield. De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 29-11-2008 15:35 | © Regio Midden en West Brabant |