Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Oosterhout NB, 29-11-2008

Automobilist komt om het leven na tragisch verkeersongeval

WOUDRICHEM: Een 18-jarige inwoner uit Woudrichem is zaterdagmorgen in een ziekenhuis overleden. Het slachtoffer was afgelopen nacht
betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval op de Almkerkseweg in Woudrichem en werd zwaar gewond overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. Een 23-jarige bijrijder uit Andel raakte bij het ongeval gewond en ligt op de IC afdeling van een ziekenhuis in Breda.

Rond 01:30 uur reed het tweetal in een auto over de Almkerkseweg en kwam door nog onbekende oorzaak tot stilstand tegen een boom.
Ambulancepersoneel en brandweerlieden hebben de beknelde slachtoffers uit het voertuig gehaald. Per ambulances zijn de twee zwaar gewonde slachtoffers overgebracht naar een ziekenhuis.
Verkeersongevallenanalisten hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Politiestudenten houden alcoholcontrole: 309 bestuurders in orde

WAALWIJK: Een groep politiestudenten van de politie Midden en West Brabant heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag onder begeleiding van collegas een alcoholcontrole gehouden. In totaal zijn 315
automobilisten gecontroleerd. Zes bestuurders, waaronder twee beginnend bestuurders, zijn aangehouden en moesten op het bureau een ademanalyse ondergaan.

De controles zijn uitgevoerd aan de Prof. Kamerlingh Onnesweg en Drunenseweg in Waalwijk en de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel. De uitkomsten van de blaastesten varieren tussen 240 en 670 ug/l, terwijl de maximale limiet 88 (beginnend bestuurder) of 220 ug/l bedraagt.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de
beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 29-11-2008 15:39 | © Regio Midden en West Brabant |