Nederlandse Tafeltennisbond

Open
Li Jiao zonder gameverlies naar kwartfinales Poolse Open

Li Jiao presteert bij de Poolse Open uitstekend. De Nederlandse tafeltennisster bereikte zaterdag na een 4-0 zege op de Wit-Russische Viktoria Pavlovitsj de kwartfinales. Voor Li Jie viel het doek. Ze moest met 4-2 haar meerdere erkennen in de als eerste geplaatste Feng Tianwei.

Li Jiao kent een succesvolle internationale rentree op de Pro Tour. Ze bereikte zaterdag zeer overtuigend
de kwartfinales van de Poolse Open. (ARCHIEFFOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

Li Jiao heeft tijdens haar carrière een positieve balans opgebouwd tegen de Wit-Russische verdedigster. Ook in de Poolse hoofdstad Warschau zette ze tijdens de achtste finales die lijn overtuigend voort. Pavlovitsj had niets in te brengen tegen de sterke aanval van de Nederlands kampioene.

De inwoonster van Heerhugowaard startte met een prima 11-4, om vervolgens steeds een ruime voorsprong in de andere games op te bouwen. Die gingen met 11-7, 11-6 en nogmaals 11-7 naar Li Jiao. In de kwartfinales neemt de als vierde geplaatste Oranjespeelster het op tegen de Poolse verdedigster Li Qian. In de Europese Top-12 finale van dit jaar wist Jiao haar naamgenote te kloppen.

Li Jie trof het niet met haar opponente in de achtste finales. De als eerste geplaatste wereldtopper Feng Tianwei maakte een einde aan het optreden van de Nederlandse verdedigster. Na een 2-0 voorsprong voor de speelster uit Singapore vocht Li zich nog terug tot 2-2, maar daarna was het toch Feng die de zege naar zich toehaalde.

Uitslagen Poolse Open, zaterdag

Enkelspel, achtste finales (laatste 16)
Li Jiao (4) - Viktoria Pavlovitsj (WRu, 9) 4-0 (11-4 11-7 11-6 11-7) Li Jie (11) - Feng Tianwei (Sin, 1) 2-4 (6-11 10-12 11-8 11-8 8-11 6-11)

Enkelspel, kwartfinales
16:45 uur: Li Jiao (4) - Li Qian (Pol, 10)

NTTB/HH