Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

DOW Benelux e.o.

Start aanleg calamiteitenroute DOW Benelux e.o.

In opdracht van het waterschap Zeeuws-Vlaanderen start aannemer H4A Bouw en Infra BV uit Sluiskil in december 2008 met de aanleg van de calamiteitenroute. In het kader van dit werk zullen de Oostzeedijk, de Korte Betteweg en de Havenstraat bij Biervliet worden gereconstrueerd of verbeterd en verbreed. Tijdens de uitvoering van het werk zullen de betreffende wegen of weggedeelten tijdelijk voor alle verkeer in beide richtingen worden afgesloten. In alle gevallen wordt een omleidingroute ingesteld. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind maart 2009 afgerond.
Uitvoering

De Oostzeedijk zal worden gereconstrueerd. Deze weg wordt verbreed naar 4 meter en voorzien van doorgroeistenen. De bestaande 4 meter brede wegverharding van de Korte Betteweg en de Havenstraat zal worden voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Ook hier wordt aan beide zijden van de weg een brede strook doorgroeistenen aangebracht.

Natuurontwikkeling
Als gevolg van de natuurontwikkeling verliest de Braakmanweg volgend jaar haar functie als westelijke ontsluiting van de bedrijventerreinen Mosselbanken, Value Park en DOW Benelux BV die zijn gelegen ten westen van Terneuzen. Met een opwaardering van de Havenstraat, Korte Betteweg en Oostzeedijk bij Biervliet in de gemeente Terneuzen ontstaat er een nieuwe calamiteitenroute die een functie gaat krijgen als westelijke in- en uitvalsweg in geval van calamiteiten.

De wegafsluiting en omleidingroute zal ter plaatse worden aangeduid door het plaatsen van de daarvoor gebruikelijke verkeersborden.

Terneuzen, 28 november 2008
Persbericht Nr. 2008/39