Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 29 november 2008

Drie bedrijven winnen Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2008

Van Hooft Transport B.V. / Hoevelaken (categorie kleine bedrijven), Transportbedrijf H. Hoekstra B.V. / Sneek (categorie middelgrote bedrijven) en Van Maanen Transport B.V. / Barneveld (categorie grote bedrijven) ontvingen op zaterdag 29 november tijdens het jaarcongres van Transport en Logistiek Nederland (TLN) de felbegeerde Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2008 uit handen van Camiel Eurlings, de minister van Verkeer en Waterstaat. De jury bestaat dit jaar uit Enno Osinga (Senior Vice President Cargo, Schiphol Groep), voorzitter, Ruud Stassen (Directeur INK) en Jaco van den Berg (Directeur AGS-Freightwatch). Met de Ondernemersprijs Transport en Logistiek vestigt TLN de aandacht op continue kwaliteitsverbetering en professionalisering in de sector. Dit jaar gaat de prijs naar transportbedrijven en logistiek dienstverleners met uitzonderlijke prestaties op het vlak van voortdurende kwaliteitsverbetering én personeelsmanagement.

De minister lichtte het besluit namens de jury als volgt toe:

Categorie KLEIN

Van Hooft Transport heeft zich doelgericht gespecialiseerd in het efficiënt vervoeren en op locatie lossen van zware, kapitaalsintensieve objecten. Men beschikt over 1 van de 3 grootste autolaadkranen in Europa. Het is een zeer gezond familiebedrijf, waarbij het uiteindelijke doel van de ondernemers minder strak vastligt dan de wijze waarop men wenst te ondernemen: eerlijk, mensgericht en met oog voor de omgeving. Er is naast een goed waarderingssysteem en korte lijn communicatie veel aandacht voor goede arbeidsomstandigheden, opleidingen en bedrijfsuitjes. De medewerkers die allen in vaste dienst zijn laten zich zeer tevreden uit over de aansturing van de organisatie. Daarom is Van Hooft Transport in de categorie klein uitgeroepen tot winnaar van de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2008.

Categorie MIDDELGROOT

Het in veel opzichten bijzondere familie transportbedrijf Hoekstra in Sneek is gespecialiseerd in distributie en groupage. Het management is zeer goed opgeleid, georganiseerd en betrokken. Het bedrijf karakteriseert zich door openheid en het verdoorgevoerde kwaliteitssysteem op basis van het Keurmerk Transport & Logistiek.

Opvallend is de ondersteuning van de directie door een externe commissaris, frequente inzet Syntens-advies, doelgerichte acquisitie, multi-tasking voor alle medewerkers en de bewuste omgang met leveranciers. De onderneming besteedt veel aandacht aan medewerkers-, bestuurders- en klantentevredenheid. Hierdoor vormt Transportbedrijf Hoekstra uit Sneek een voorbeeld voor deze categorie en is daarmee ook terecht winnaar in de categorie middelgroot.

Categorie GROOT

Het transportbedrijf Van Maanen Transport in Barneveld is een snel groeiend bedrijf met meerdere specialisaties. Ze richten zich op 24-uurs distributie en vervoer van schadegevoelige, buitenmaatse of moeilijk te hanteren goederen. Van Maanen Transport onderscheidt zich door de inzet van goed opgeleid en gemotiveerd personeel.

Opvallend is de aandacht voor transparantie binnen de onderneming. Er wordt bewust geïnvesteerd in meerdere functioneringsgesprekken per jaar en een eigen academy met trainingsbureau. Acties worden gestructureerd en in kwaliteitteams opgepakt. Er wordt bewust gestuurd op eigen verantwoording. Het personeel krijgt hier alle ruimte voor.

De wijze waarop Van Maanen Transport iedere dag bezig is met kwaliteit en het aansturen van personeel levert hen de award op 'winnaar van de ondernemerprijs in de categorie Groot'.

Uit een groter aantal mededingers werden dit jaar uiteindelijk de volgende bedrijven genomineerd:

Categorie Groot:


· DGO Express B.V. / Hoogeveen


· G. Vlug en Zn. B.V. / Middenbeemster


· UTS Management B.V. / Den Haag


· Van Maanen Transport B.V. / Barneveld

Categorie Middelgroot:


· Holwerda Transport Almere B.V. / Almere


· Pot Verhuizingen/Logistiek B.V. / Amersfoort


· Transportbedrijf H. Hoekstra B.V. / Sneek


· Valid Express / Amsterdam

Categorie Klein:


· Lupprian's Computer Express B.V. / Weesp


· Van Hooft Transport B.V. / Hoevelaken


· Verhuisbedrijf Henneken B.V. / Zoetermeer

Bel voor meer informatie naar de afdeling Communicatie, Esther Vorenkamp, T 079 3636115 of M 06 51806340 of Wijnand van Zanten, M 0651807122

Foto's van de winnaars zijn beschikbaar vanaf maandag 1 december via Wijnand van Zanten, T 079 3636214 of wvzanten@tln.nl