Politie Haaglanden

Extra perbericht 29 november

Haaglanden, 29-11-2008

Automobilist overleden na eenzijdig ongeval
Rijswijk Bij een eenzijdig ongeval op de Sir Winston Churchilllaan is zaterdagochtend 29 november omstreeks 01.15 uur een 31-jarige automobilist uit Voorburg om het leven gekomen. De automobilist reed in de richting van de Burgemeester Elsenlaan, toen hij ter hoogte van het politiebureau door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en op een boom botste. Door de klap van de aanrijding raakte de automobilist levensgevaarlijk gewond. Een mobiel medisch team dat ter plaatse kwam, heeft nog geprobeerd om de automobilist te reanimeren. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval en is op zoek naar getuigen. Heeft u de aanrijding zien gebeuren, bel dan met de Verkeerspolitie via (0900)8844.

Integrale verkeerscontrole
Den Haag Bij een integrale verkeerscontrole op de Grote Marktstraat zijn vrijdagavond 28 november in totaal 131 voertuigen gecontroleerd en werden zeventien personen aangehouden. Aan de actie die van 19.00 tot 02.00 uur duurde, namen verschillende instanties deel. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs of kentekenbewijs. Ook werden veel bekeuringen uitgeschreven voor technische gebreken aan voertuigen, folie of getinte ramen.

In totaal zijn zeventien personen aangehouden. Een persoon stond gesignaleerd voor een strafzaak aan Bureau Loosduinen. Drie personen voor belediging, waarvan een verdachte het nodig vond om een en ander te vernielen.
Twee automobilisten reden zonder rijbewijs, een automobilist voor het opgeven van een valse naam en het rijden zonder rijbewijs. Een automoblist voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en verzet tegen zijn arrestatie.
Twee automobilisten waren onder invloed en een omdat hij reed tijdens een rijontzegging. En nog drie personen die gesignaleerd stonden.

Belastingdienst
Een van de deelnemende instanties de Rijksbelastingdienst scande 1426 voertuigen, waarvan van 41 voertuigen bleek dat de eigenaren nog openstaande schulden hadden. In totaal 87.581,00 euro aan beslag gelegd op voertuigen en voor 10.254,00 euro contact geind. De Gemeentelijke belastingdiens inde voor 7500,00 euro aan openstaande schulden.

De speurhond/narcotica hond is drie maal ingezet waarvan drie maal positief. Helaas waren dit vermoedelijk resten van eigen gebruik. Niets aangetroffen voor inbeslagname.
Een bestuurder van een door de speurhond gecontroleerd voertuig gaf toe dat hij een dag ervoor mensen op zijn achterbank drugs hadden gebruikt. Daar sloeg de hond ook heftig aan.

Verder heeft het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) nog onderzoek gedaan naar lading. Zij namen twee wapenstokken in beslag, gaven een man een rapport omdat hij terwijl hij een uitkering ontving, rozen verkocht.