Ingezonden persbericht

Wijkwethouder speelt pannawedstrijd met balvirtuoos

Zaterdag 29 november opent wijkwethouder Harrie Bosch om 12.00 uur een nieuwe plek voor jongeren in de Kandinskystraat in de wijk Het Zand (Leidsche Rijn). Hij doet dit door het spelen van een pannawedstrijdje met de bekende straatvoetballer en balvirtuoos Nelson de Kok.

Deze nieuwe tijdelijke jongerenplek bestaat uit een pannakooi (veldje voor straatvoetbal) en twee picknickbanken. Ook worden binnen enkele weken basketbalpalen geplaatst. De plek is met jongeren uit de Kandinskystraat samen ontworpen. Na het pannawedstrijdje van drie minuten tussen wijkwethouder Harrie Bosch en Nelson de Kok, spelen kinderen en jongeren uit de buurt een pannatoernooi tot ongeveer 16.00 uur.

Op 24 september bracht burgemeester Wolfsen een wijkwerkbezoek aan de Kandinskystraat. Toen bleek dat in deze omgeving behoefte was aan een nieuwe plek voor oudere jongeren. De voetbalkooi die er tijdelijk stond, moest per 1 oktober verdwijnen. De jongerenplek die nu ontwikkeld is, blijft ongeveer twee jaar op deze locatie. In die periode blijft de gemeente zoeken naar een definitieve locatie voor een jongerenplek.

Deze nieuwe jongerenplek is mede tot stand gekomen door een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget.

De sportieve opening van deze nieuwe jongerenplek vindt plaats op zaterdag 29 november tussen 12.00 en 14.00 uur op de Kandinskystraat, naast huisnummer 81. Aansluitend is er een pannatoernooi voor kinderen en jongeren. Doenja Dienstverlening verzorgt de opening.



Ingezonden persbericht